Fasadbeklädnad

Med en unik fasadbeklädnad har du möjlighet att ge ditt hem eller byggprojekt ett elegant uttryck. Fasadbeklädnad kan användas vid både renovering och nybyggnation av hus, men även i samband med exempelvis garage, bodar och övertäckta terrasser.

Hemligheten är i-clips®

Fasadbeklädnaden från DOLLE Nordic består av en patenterad i-clips® aluminiumskena, utvecklat av GRAD®, som gör konceptet mycket speciellt. Med hjälp av systemskenan fästs den valda beklädnaden med endast några få klick och utan behov av skruvar och alltför många verktyg. Resultatet är elegant eftersom du undviker synliga skruvar och skapar exakta avstånd mellan beklädnadspanelerna.

Skruvfri

Med i-clips® klickas beklädnaden fast i en aluminiumskena, vilket automatiskt säkerställer rätt avstånd mellan brädorna och efterlämnar en skruvfri finish.

Enkel och snabb montering

Förutom en skruvfri finish går monteringsarbetet också snabbt och enkelt. Först fästs de patenterade i-clips®-skenorna, varefter den valda beklädnaden enkelt klickas fast.


Träsorter

Thermo furu

Thermofuru är ett miljövänligt, certifierat (FSC) och hållbart trä – som inte är tryckimpregnerat. Thermofuru behandlas uteslutande med värme och ånga, vilket ger träet en unik hållbarhet och formstabilitet. Den färdiga träprodukten är mer motståndskraftig mot röta och svampangrepp och är därmed ett idealiskt material att använda som utvändig fasadbeklädnad. Hållbarheten är klassificerad i klass 2 (EN 350) – testad för en hållbarhetstid på mer än 20 år. Fasadbeklädnaden kan brandbehandlas. Läs mer om värmebehandlat trä.

Thermo ask

Thermoask har en fin mörkbrun glöd och åldras vackert. Thermoask håller längre på grund av den speciella värmebehandlingen som gör träet resistent mot röta och svamp. Värmebehandlingen ger formstabilitet och hållbarhet, så det finns inget behov av efterbehandling eller träskydd. Thermoask är ett miljövänligt, certifierat (FSC) och hållbart trä – som inte är tryckimpregnerat. Hållbarheten är klassificerad i klass 2 (EN 350) – testad för en hållbarhetstid på mer än 20 år. Läs mer om värmebehandlat trä.

Ceder

Cederträ är långtidshållbart och har en vacker rödaktig glöd, som med tiden patineras till en fin ljus silvergrå färg. Cederträ är naturligt mycket hållbart och resistent mot svampangrepp. Träet är mycket miljövänligt (FSC) och träsorten är robust och tål alla typer av väder utan varken impregnering eller efterbehandling.


Referensprojekt


Underhåll och patinering

Här kan du läsa mer om våra värmebehandlade träslag och lära dig mer om patinering och behandling av träet.


Fasadbeklädnad broschyr

Ladda ner våra fasadbeklädnad broschyr
Ikon af I-clips trælister

Hemligheten är i-clips®

Läs mer om i-clips®-systemet

Har du frågor?

Kontakta oss