Visit our global website

continue

Fasadbeklädnad

Med en unik fasadbeklädnad har du möjlighet att ge ditt hem eller byggprojekt ett elegant uttryck. Vår utvändiga fasadbeklädnad tål all slags väder och vind och kan användas vid både renovering och nybyggnation av hus, men även i samband med exempelvis garage, bodar och övertäckta terrasser.

Hemligheten är i-CLiPS®

Fasadbeklädnaden från DOLLE Nordic består av en patenterad i-CLiPS® aluminiumskena, utvecklat av GRAD®, som gör konceptet mycket speciellt. Med hjälp av systemskenan fästs den valda beklädnaden med endast några få klick och utan behov av skruvar och alltför många verktyg. Resultatet är elegant eftersom du undviker synliga skruvar och skapar exakta avstånd mellan beklädnadspanelerna.

Unikt fästningssystem

Med i-CLiPS® klickas beklädnaden fast i en aluminiumskena med plastclips, vilket automatiskt säkerställer rätt avstånd mellan brädorna och efterlämnar en skruvfri yta på din liggande eller stående panel. Ribborna monteras på skenan, en bit utifrån den bakre konstruktionen, för att säkerställa ventilerade fasader. Med våra standardprofiler uppnås en öppning under 20% per m2.

Enkel och snabb montering

Förutom en skruvfri finish går monteringsarbetet också snabbt och enkelt. Först fästs de patenterade i-CLiPS®-skenorna enkelt på fasaden och med hjälp av denna monteringsskena kan ribborna sedan fästas med endast några få klick och utan behov av skruvar eller specialverktyg. Clipsen är monterade från fabriken och säkrar därmed ett precist och symmetriskt avstånd mellan ribborna. Det är även enkelt att demontera och/eller byta ribbor om det behövs – exempelvis om du behöver tillgång till elektronik, vvs eller annat som gömmer sig bakom din ribbvägg. Se länk.

Se mer om montering av lodrät och vågrätt fasadbeklädnad.

Ribborna

För i-CLiPS® systemen erbjuder vi populära och långtidshållbara träsorter som är utvalda specifikt för systemen. Våra träsorter är FSC- eller PEFC certifierade och speciellt anpassade för det nordiska klimatet.

Ribbor i thermofuru och thermoask har gått igenom en speciell värmebehandling som gör träet resistent mot röta och svamp samt ger en unik hållbarhet, formstabilitet och dessutom en varm glöd. Samtliga material ger en underhållsfri fasad och med i-CLiPS® får du enkelt en elegant och hållbar finish!

Ribborna finns i ett urval av standardprofiler.

Standardprofiler & dimensioner

Clipsen

Plastiskclipsen är tillverkat i 100% återvunnit och återvinningsbart material. Clipsen tillverkas på GRAD®s egen fabrik i Frankrike, och uppfyller såklart alla gällande krav och regler.

Underhåll och patinering

Här kan du läsa mer om våra värmebehandlade träslag och lära dig mer om patinering och behandling av träet.


Träsorter

Thermo furu

Thermofuru är ett miljövänligt, certifierat (FSC) och hållbart trä – som inte är tryckimpregnerat. Thermofuru behandlas uteslutande med värme och ånga, vilket ger träet en unik hållbarhet och formstabilitet. Den färdiga träprodukten är mer motståndskraftig mot röta och svampangrepp och är därmed ett idealiskt material att använda som utvändig fasadbeklädnad. Hållbarheten är klassificerad i klass 2 (EN 350) – testad för en hållbarhetstid på mer än 20 år. Fasadbeklädnaden kan brandbehandlas. Läs mer om värmebehandlat trä.

Thermo ask

Thermoask har en fin mörkbrun glöd och åldras vackert. Thermoask håller längre på grund av den speciella värmebehandlingen som gör träet resistent mot röta och svamp. Värmebehandlingen ger formstabilitet och hållbarhet, så det finns inget behov av efterbehandling eller träskydd. Thermoask är ett miljövänligt, certifierat (FSC) och hållbart trä – som inte är tryckimpregnerat. Hållbarheten är klassificerad i klass 2 (EN 350) – testad för en hållbarhetstid på mer än 20 år. Läs mer om värmebehandlat trä.

Kebony

Kebony är ett miljövänligt, certifierat (FSC) och hållbart trä. Kebonyträ har en djup, mörkbrun färg. När träet utsätts för sol och regn utvecklar det naturligt en vacker, silvergrå patina. Tekniken bakom Kebony är en miljövänlig och patenterad träförädlingsprocess som ger trästrukturen en permanent förändring som förbättrar träets egenskaper. Se mer om Kebony-tekniken.

Thermo furu 40x30

Thermofuru är ett miljövänligt, certifierat (FSC) och hållbart trä – som inte är tryckimpregnerat. Thermofuru behandlas uteslutande med värme och ånga, vilket ger träet en unik hållbarhet och formstabilitet. Den färdiga träprodukten är mer motståndskraftig mot röta och svampangrepp och är därmed ett idealiskt material att använda som utvändig fasadbeklädnad. Hållbarheten är klassificerad i klass 2 (EN 350) – testad för en hållbarhetstid på mer än 20 år. Fasadbeklädnaden kan brandbehandlas. Denna finns här i 40x30 mm och är för omgående leverans. Läs mer om värmebehandlat trä.

Har du några frågor?


Kontakta Daniel på telefon
072 076 3105 och få hjälp med ditt nästa projekt!Referensprojekt


DOKUMENT


FAQ

För att montera DOLLE fasadbeklädnad fäster du först de patenterade i-CLiPS®-skenorna, sedan kan du enkelt klicka fast beklädnaden. Monteringsarbetet är snabbt och enkelt, och du får en skruvfri finish. Dessutom slipper du tänka på symmetrin, då i-CLiPS® systemet skapar exakta avstånd mellan beklädnadspanelerna.

i-CLiPS® systemen har upp till 5 gånger snabbare monteringstid jämfört med traditionell montering med spikar, skruvar eller liknande, och lämnar dessutom en skruvfri yta.

Ja, om rätt minstamängd uppnås och det önskade träslaget är godkänt för i-CLiPS® finns möjlighet för specialbeställning. Behövs beklädnad och ribbor med brandklassning för ex. offentliga byggnader är detta också möjligt på förfrågan.

Vad som behövs bakom i-CLiPS® fasadsystemen beror på situationen och den övriga konstruktionen. Behövs en tät fasad rekommenderas ett vindskydd, exmepelvis Cembrit Windstopper Extreme eller liknande. Monteringsskenorna kan då vid liggande ribbor monteras direkt på denna. Vid stående ribbor måste skenan dras ut ca. 5mm för att möjliggöra att vatten kan rinna ned.

i-CLiPS® fasadbeklädnad särskilt lämplig för stora eller långa ytor, blir priset vid små eller många ytor högre än vid ideala stora ytor. Monteringsskenan har självklart en kostnad jämfört med en vanlig träregel eller liknande, men denna är orsaken till den otroligt snabba monteringstiden. Vi jobbar endast tillsammans med erkända och högkvalitets tillverkare och kan därmed säkerställa en hög kvalitet och fin finish på ribborna. För pris på i-CLiPS® kontakta oss för en offert till ditt fasadprojekt.


Ikon af I-clips trælister

Hemligheten är i-CLiPS®

Läs mer om i-CLiPS®-systemet

Har du frågor?

Kontakta oss
ikon med taleboble og spørgsmål

Ta del av vårt erbjudande här

Upptäck priset direkt

Behöver du hjälp?

info@dolle.se   |   Tel. 060-190 919