Väggluckor och inspektionsluckor

 

På DOLLE har vi ett brett urval av väggluckor i högsta kvalitet. En vägglucka eller vindsdörr ger dig åtkomst till mindre utrymmen och möjlighet att utnyttja restutrymmen.


Välj om du vill ha en vägglucka med isolering, en brandlucka eller om den ska måttillverkas. Vi erbjuder bland annat vår välkända clickFIX® vägglucka med den bästa isoleringen på marknaden för enkel och snabb montering.

 

Typer av väggluckor

 

Se alla våra väggluckor


clickFIX® väggluckor

DOLLE clickFIX® vägglucka tillverkas enligt samma princip som vindstrapporna med samma namn. Luckan är tillverkad av isolering mellan två vitmålade plattor, och dessutom är sidorna täckta med en vit kant. Luckan är därför en konstruktion helt utan ram och ger ett mycket lågt u-värde på 0,64 W/m2C, testad som en byggkomponent. På så sätt får du den bästa isolerade väggluckan på marknaden.


Standard väggluckor

Vår traditionella vägglucka eller vindsdörr är av hög kvalitet och finns i flera olika storlekar. Alla väggluckor är lätta att montera så att de ingår som en helhet i väggen. Du hittar vår Timbersan Simple, som levereras obehandlad, redo för grundmålning eller tapetsering.


Brand väggluckor

Få DOLLE brandklassade väggluckor/inspektionsluckor i brandklass EI 30/BD 30, EI 45/BD 35 och EI 60/BD 60. Väggluckorna finns i många storlekar, och tillverkas även i specialmått. BD står för brandhärdiga byggnadsdelar som är en brandklass som ska kunna motstå brand. Efter brandklassen anges den tid som byggnadsdelen kan motstå en brand, till exempel innebär EI 30/BD 30 att konstruktionen motstår en brand i 30 minuter. DOLLE levererar väggluckor med en brandklassificering som är motståndskraftig i upp till 60 minuter, i enlighet med både dansk och europeisk klassificering.


Ljud klassificerat väggluckor

De ljudklassificerade väggluckorna har en ljuddämpande effekt på mellan 29–31 dB, se EN ISO 717-1. Likaså är de brandklassificerade med ett brandmotstånd på 45 minuter, se EN 13501-2. De har låga u-värden på 1,2 W/m2*K beräknade som byggnadskomponenter enligt EN 14351-1. Även när det gäller lufttäthet har de uppnått den högsta lufttäthetsklassen – klass 4 enligt EN 12207. Väggluckan är naturligtvis FSC-certifierad.


Specialmått väggluckor

Vi har ett brett sortiment av väggluckor som finns i specialmått för de extra små eller stora dimensionerna – och som gör att den passar din befintliga lucka.


Behöver du hjälp?

info@dolle.se   |   Tel. 060-190 919* Alla priser inkl. Moms. Utan frakt