UTNYTTJA UTRYMMET MED EN VÄGGLUCKA FRÅN DOLLE 

Kvalitetsväggluckor från DOLLE

Vi har två modeller av vägglucka – en DOLLE clickFIX®-modell med marknadens bästa isoleringsmaterial och enkel klick-montering, samt en DOLLE Timbersan-modell med eller utan brandklassning. Välj en danskproducerad vägglucka från DOLLE med garanterad kvalitet och komfort. Med Dolles kvalitetsväggluckor har vi fokuserat på hög kvalitet och funktion som ger tillgång till det extra utrymmet.  

DOLLE har tagit fram ett sortiment som uppfyller behoven i ditt hem och kan därmed erbjuda väggluckor i olika modeller och storlekar, även specialstorlekar.

clickFIX® väggluckor med marknadens bästa isolering

DOLLE clickFIX®-väggluckorna tillverkas efter samma princip som vindstrapporna av samma varumärke. Luckan är gjord av isolering mellan två vitmålade plattor och förseglad runt om med en vit kant. Luckan är alltså en konstruktion helt utan ram och har ett mycket lågt U-värde på 0,64 W/m2C som har uppmätts på luckan som byggnadsdel. På så sätt får du marknadens bäst isolerade vägglucka.

Uppmätt kontra beräknat U-värde

Hos DOLLE använder vi alltid U-värden som har mätts på byggnadsdelen och inte bara beräknade värden. Ett beräknat värde är bara en teoretisk uppskattning i motsats till ett uppmätt värde. Dessutom mäter vi inte bara i en punkt utan över hela byggnadsdelen, vilket ger de mest realistiska uppgifterna om isoleringsförmågan och värmeförlusterna. >> Läs mer här

Brandklassade väggluckor EI30/60

DOLLE Timbersan väggluckor/inspektionsluckor finns i brandklasserna EI30 och EI60. Väggluckorna finns i många olika storlekar, och kan även tillverkas i specialmått. EI står för brandtröga byggnadsdelar som har en brandklass som ska kunna motstå brand. Efter EI anges den tid som byggnadsdelen klarar brand. Till exempel betyder EI30 att konstruktionen motstår brand i 30 minuter. DOLLE levererar brandklassade väggluckor som är motståndskraftiga i upp till 60 minuter enligt dansk och europeisk klassificering.

Utnyttja utrymmet i bostaden med en vägglucka

Det finns många outnyttjade kvadratmeter i kattvindar. Vårt mål är att ge tillgång till mer utrymme i ditt hem med hjälp av produkter som utnyttjar det oanvända utrymmet på bästa sätt. I korta drag är det vår vision att utnyttja potentialen i kubikmetrarna i din bostad.