Spiraltrappor

På DOLLE har vi ett brett utbud av spiraltrappor och vindeltrappor. Sortimentet erbjuder både spiraltrappor och vindeltrappor för inomhusbruk samt en spiraltrappa som kan användas både utomhus och inomhus. Gemensamt för våra spiraltrappor, även kallade vindstrappa, är att de är gjorda i en genomtänkt, nordisk design med fokus på både komfort, platsbesparing och säkerhet. Våra spiraltrappor och vindstrappa finns i flera olika färger, material och storlekar och du kan därför enkelt hitta en spiraltrappa eller vindstrappa som passar dina behov. Utforska utbudet nedan.

Se alla spiraltrappor och vindstrappor här.


TYPER AV SPIRALTRAPPOR 

Vårt sortiment av spiraltrappor och vindeltrappor kan delas in i två kategorier: nämligen spiraltrappor för inomhusbruk och spiraltrappor för utomhusbruk. Gemensamt för båda typerna av spiraltrappor och vindeltrappor är deras platsbesparande egenskaper.

Spiraltrappa inomhusVåra inomhus spiraltrappor är gjorda av material som uteslutande lämpar sig för inomhusbruk som en platsbesparande lösning mellan hemmets olika plan. Våra trappor erbjuder en uppsjö av designmöjligheter när det kommer till färg, höjd och storlek, så du kan vara säker på att hitta en spiraltrappa inomhus som passar bra in i ditt hem.

Ta en titt på CALGARY, MONTRÉAL og TORONTO, om du letar efter en spiraltrappa inomhus.

Spiraltrappa utomhusVår utomhus spiraltrappa är tillverkad av galvaniserat stål och har trappsteg med upphöjda hål. Materialvalet för denna spiraltrappa eller vindeltrappa gör den till en idealisk spiraltrappa utomhus, där hänsyn tas till både hållbarhet och halksäkerhet. Denna spiraltrappa kan fritt utformas när det kommer till diameter och golvhöjd, så du har stora möjligheter att designa en spiraltrappa eller vindeltrappa för ditt uterum.

Ta en titt på TORONTO, om du letar efter en spiraltrappa utomhus.


Spiraltrappa utbud

Se vårt utbud av spiraltrappor och vindeltrappor nedan.

CALGARY

CALGARY är en spiraltrappa, även kallad vindeltrappa, gjord i en minimalistisk och nordisk design. En CALGARY spiraltrappa finns i både vitt eller grått och med tillhörande trappsteg i bokfaner. Denna spiraltrappdesign ger ett minimalistiskt utseende till hemmet och passar de flesta nordiska hem. Förutom vitt eller grått finns vår CALGARY spiraltrappa i den populära färgen antracit, vilket gör den till en spiraltrappa som kan framstå som både elegant och exklusiv, eller rå och industriell, beroende på dina behov och inredningsstil.

CALGARY spiraltrappa är en bekväm sekundärtrappa, som finns i två olika diametrar – Ø120 cm och Ø140 cm. Det är en spiraltrappa inomhus som kommer med 11 steg och når en takhöjd på 244,8 cm till 280,8 cm. Vår CALGARY spiraltrappa är också enkel att montera – vi har tagit fram enkla monteringsanvisningar och tillhörande monteringsvideo, som guidar dig steg för steg i ditt vindeltrappaprojekt.


Se CALGARY här   


MONTRÉAL

Vår MONTRÉAL spiraltrappa, även kallad vindeltrappa, är en spiraltrappserie som kombinerar hållbarhet, komfort och design och passar in i alla skandinaviska hem. Trappserien erbjuder totalt 5 modeller av vindeltrappa, som varierar i avståndet mellan räckesbalkarna, och våra MONTRÉAL spiraltrappor finns i antingen ljusgrått eller vitt och kommer med trappsteg i antingen ek eller bok. Det är en spiraltrappa som kan monteras fritt utifrån färg, trappsteg, höjd och diameter, så det går att designa en spiraltrappa som passar just dina behov och din inredningsstil.

Vår MONTRÉAL spiraltrappa är en bekväm sekundärtrappa med 11–14 steg som finns i två olika diametrar – Ø120 cm och Ø140 cm. Det är också en spiraltrappa som är lätt att montera – vi har gjort enkla monteringsanvisningar och tillhörande monteringsvideo, som guidar dig steg för steg i ditt vindeltrappaprojekt.


Se Montreal här


TORONTO

Vår TORONTO spiraltrappa, även kallad vindeltrappa, är en spiraltrappa som passar både för en spiraltrappa inomhus och en spiraltrappa utomhus. En TORONTO spiraltrappa är tillverkad av galvaniserat stål, och ett sådant material gör trappan idealisk som en spiraltrappa utomhus. Den industriella looken som kännetecknar vår TORONTO spiraltrappa gör dock trappan perfekt som spiraltrappa inomhus i ett rått New Yorker-inspirerat hem.

TORONTO är en slitstark spiraltrappa som finns i tre olika diametrar – Ø125 cm, Ø155 cm och Ø185 cm. Trappan kommer med 11–16 trappsteg och når en takhöjd på 245 cm till 399,5 cm. Stegen på en TORONTO spiraltrappa är gjorda av galvaniserat stål och med upphöjda hål för extra halksäkerhet vid användning – detta gör trappan extra användbar som spiraltrappa utomhus. Det är också en spiraltrappa som är lätt att montera – vi har gjort enkla monteringsanvisningar och tillhörande monteringsvideo, som guidar dig steg för steg i ditt spiraltrappsprojekt.


TORONTO


FAQ spiraltrappor

Våra spiraltrappor finns i olika prisklasser beroende på vilken modell och storlek du väljer. CALGARY-modellen är en prisvärd standardmodell. Behöver du en mer anpassad spiraltrappa som finns i flera olika höjder, färger och varianter, då passar MONTREAL-serien bättre. Däremot är spiraltrappor från DOLLE generellt sett prisvärda och av hög kvalitet oavsett vilken spiraltrappa du väljer.

När du köper en spiraltrappa från DOLLE medföljer alltid både monteringsanvisning och en monteringsvideo, vilket gör det enkelt och enkelt att montera din spiraltrappa. Du kan välja att montera din trappa själv, men du kan även anlita ett proffs för det.

Detta beror på dina behov och din inredningsstil. De mindre spiraltrapporna passar dig som inte har så mycket plats eller dig som bara vill ha en platsbesparande trappa. De större spiraltrapporna ger mer komfort och passar dig som planerar att använda trappan för flera praktiska ändamål. I sortimentet har vi både spiraltrappor som passar för inomhus- och utomhusbruk. Ta en titt på vårt sortiment om du letar efter en spiraltrappa inomhus eller en spiraltrappa utomhus och hitta den spiraltrappa som bäst passar dina behov och din inredningsstil.

Din spiraltrappa dimensioner beror på behov och tillgängligt utrymme. Minsta användningsradie är 600 mm, vilket ger en platsbesparande spiraltrappa. Behöver du däremot använda din trappa för att bära större föremål upp och ner kan det vara en fördel att välja en större storlek - till exempel 155 cm med en radie på 775 mm. För dig som inte vill att trappan ska ta för mycket plats i ditt hem kan du till exempel välja 120 cm med en radie på 600 mm. Tveka inte att höra av dig om du har frågor om våra spiraltrappmål. 

Har du golvvärme ska det finnas ett område ledigt innan runt spiraltrappans startpunkt. Detta är en förutsättning för att det ska gå att skruva fast fästena.