Spiraltrappor

Här är en överblick över vårt sortiment av spiraltrappor. I sortimentet hittar du spiraltrappor för inomhusbruk, samt en spiraltrappa som kan användas både inomhus och utomhus. Gemensamt för våra spiraltrappor är att de är gjorda i en genomtänkt nordisk design med fokus på komfort och platsbesparing. De finns i flera olika färger, material och storlekar anpassat efter unika behov. Utforska vårt urval nedan.

Se alla spiraltrappor här.


TYPER AV SPIRALTRAPPOR 

I vårt sortiment skiljer man på två typer av spiraltrappor - spiraltrappor för inomhusbruk och spiraltrappor för utomhusbruk. Gemensamt för båda typerna av spiraltrappor är deras platsbesparande karaktär.

Spiraltrappor för inomhusbrukSortimentets spiraltrappor för inomhusbruk är gjorda av material som uteslutande lämper sig för inomhusbruk som en platsbesparande lösning mellan hemmets olika nivåer.

Ta en titt på CALGARY, MONTREAL og TORONTO, om du söker en spiraltrappa för inomhusbruk.

Spiraltrappor för utomhusbrukSortimentets spiraltrappor för utomhusbruk är gjorda av galvaniserat stål, som ger säker åtkomst mellan två nivåer utomhus. Trappstegen är gjorda med borrade hål för extra halksäkerhet, och materialet på ledstången tål minusgrader.

Ta en titt på TORONTO, om du söker en spiraltrappa för utomhusbruk.


Spiraltrappor

Läs mer om sortimentets spiraltrappor nedan.

CALGARY

CALGARY är en platsbesparande spiraltrappa i en minimalistisk design. Trappan finns bland annat i vit och grå och kommer med trappsteg i bokfaner. Detta ger ett minimalistiska uttryck i hemmet och passar till de flesta nordika hem. Därutöver finns trappan i den populära färgan antracit, som gör att trappan kan framstå som både elegant och exklusiv men även som rå och industriell utefter behov och inredningsstil.

CALGARY spiraltrappa är en bekväm sekundär trappa som kommer i två olika diameter – Ø120 cm och Ø140 cm. Trappan har 11 steg och räcker till en golv til golv höjd från 244,8 cm till 280,8 cm. Trappan är dessutom enkel att montera – vi har gjort en simpel monteringsinstruktion samt monteringsvideo, som guidar dig steg för steg.


CALGARY vit och grå   CALGARY antracit


MONTRÉAL

MONTREAL är en platsbesparande serie av moduluppbyggda spiraltrappor, som förenar hållbarhet, komfort och design och passar in i varje skandinaviskt hem. Trappserien erbjuder totalt 4 modeller, som varierar i avstång mellan räckesståndarna. Trappan finns i antingen ljusgrå eller vit och kommer med trappsteg i antingen ek- eller bokträ. Det är en spiraltrappa som fritt sammanställs utifrån färg, trappsteg, höjd och diameter, så det går att designa en trappa som passar just dina behov och din inredningsstil.

MONTREAL spiraltrappa är en bekväm sekundär trappa med 11 steg, som kommer i två olika diameter - Ø120 cm och Ø140 cm. Trappan är dessutom enkel att montera - vi har gjort en simpel monteringsinstruktion samt monteringsvideo, som guidar dig steg för steg.


Classic 2   Classic 3   Classic 4

Classic 5   Design 10


TORONTO

TORONTO är en spiraltrappa i galvaniserat stål för både inomhus- och utomhusbruk. Trappans material gör att trappan är ideal som spiraltrappa för utomhusbruk, men tack vare trappans industriella utseende är den även perfekt för ett rått New York-inspirerat hem.

TORONTO spiraltrappa är en hållbar ståltrappa, som kommer i två olika diameter – Ø125 cm och Ø155 cm. Trappan har 16 steg och räcker till en golv till golv höjd från 245 cm till 399,5 cm. Stegen är gjorda i galvaniserat stål och med borrade hål för extra halksäkerhet vid användning - detta gör trappan särskilt användarvänlig utomhus. Trappan är dessutom enkel att montera - vi har gjort en simpel monteringsinstruktion samt monteringsvideo, som guidar dig steg för steg.


TORONTO


FAQ spiraltrappor

Våra spiraltrappor finns i olika prisklasser beroende på vilken modell och storlek du väljer. CALGARY-modellen är en prisvärd standardmodell. Behöver du en mer anpassad spiraltrappa som finns i flera olika höjder, färger och varianter, då passar MONTREAL-serien bättre. Däremot är spiraltrappor från DOLLE generellt sett prisvärda och av hög kvalitet oavsett vilken spiraltrappa du väljer.

När du köper en spiraltrappa från DOLLE medföljer alltid både monteringsanvisning och en monteringsvideo, vilket gör det enkelt och enkelt att montera din spiraltrappa. Du kan välja att montera din trappa själv, men du kan även anlita ett proffs för det.

Detta beror på dina behov och din inredningsstil. De mindre spiraltrapporna passar dig som inte har så mycket plats eller dig som bara vill ha en platsbesparande trappa. De större spiraltrapporna ger mer komfort och passar dig som planerar att använda trappan för flera praktiska ändamål. I sortimentet har vi både spiraltrappor som passar för inomhus- och utomhusbruk. Ta en titt på vårt sortiment om du letar efter en spiraltrappa inomhus eller en spiraltrappa utomhus och hitta den spiraltrappa som bäst passar dina behov och din inredningsstil.

Din spiraltrappa dimensioner beror på behov och tillgängligt utrymme. Minsta användningsradie är 600 mm, vilket ger en platsbesparande spiraltrappa. Behöver du däremot använda din trappa för att bära större föremål upp och ner kan det vara en fördel att välja en större storlek - till exempel 155 cm med en radie på 775 mm. För dig som inte vill att trappan ska ta för mycket plats i ditt hem kan du till exempel välja 120 cm med en radie på 600 mm. Tveka inte att höra av dig om du har frågor om våra spiraltrappmål. 

Har du golvvärme ska det finnas ett område ledigt innan runt spiraltrappans startpunkt. Detta är en förutsättning för att det ska gå att skruva fast fästena.