Lofttrappor och loftstegar

Här är en översikt över vårt sortiment av lofttrappor och loftstegar som varierar med avseende på både platsbesparing och komfort. Gemensamt för sortimentets lofttrappor och loftstegar är att de alla är platsbesparande trapplösningar tillverkade i trämaterial. Utforska urvalet nedan och hitta en trappa till loft eller stege till loft som passar ditt hem.

Se våra lofttrappor och loftstegar


Typer av lofttrappor och loftstegar

LofttrapporSortimentets lofttrappor kännetecknas av att de är platsbesparande på grund av att de inte tar stor plats i rummet. När det gäller stegdjupet är en lofttrappa samtidigt en bekvämare lösning jämfört med en loftstege. Alla våra lofttrappor finns också med ledstänger och en lofttrappa med räcke erbjuder därför extra komfort och säkerhet. Alla våra lofttrappor är tillverkade i trä – antingen bok eller gran.

Ta en titt på OSAKA, KIEL, MADRID och AMSTERDAM om du letar efter en trappa till loft.

LoftstegarSortimentets loftstegar kännetecknas av att de tar upp mycket liten plats i rummet, och är därmed den mest platsbesparande lösningen jämfört med en lofttrappa. En stege till loftet är extra platsbesparande och därför särskilt användbar för rum där det är ont om utrymme. Våra loftstegar är alla tillverkade i bokträ och finns i 3 färger: obehandlad natur, vit och svart.

Ta en titt på vår 2-delade loftstege, BEAM-IT-UP® loftstege, svartmålade loftstege, naturloftstege och vitmålade loftstege om du är ute efter en stege till loft.


Utrymmessparande

Gemensamt för alla våra lofttrappor och loftstegar är att de är utvecklade med tanke på platsbesparing och därför är de alla användbara för att skapa tillgång till ett loft i rum där det är ont om utrymme. Vissa lofttrappor och loftstegar är dock mer platsbesparande än andra och tumregeln är att en loftstege är mer platsbesparande än en lofttrappa tack vare stegens form och att den tar väldigt liten plats i rummet. En trappa till loft är däremot bekvämare att använda än en loftstege och särskilt en lofttrappa med räcke bidrar till extra komfort och säkerhet vid användning.


Val av material

Sortimentets lofttrappor och loftstegar är alla tillverkade i trä – antingen bok eller gran. Hos DOLLE kan du få en trappa till loft eller stege till loft som antingen är obehandlad eller målad i vitt eller svart, så det finns en lösning som passar alla loft- och inredningsstilar. Med en obehandlad lofttrappa eller loftstege har du även möjlighet att sätta din egen prägel på den – den kan till exempel målas, lackas eller betsas. Gemensamt för våra lofttrappor och loftstegar är att de alla är tillverkade i FSC®-certifierat trä.


Anpassning efter dina behov

Våra lofttrappor och loftstegar kan anpassas efter just dina behov. På vissa av våra lofttrappor och loftstegar kan du fritt välja önskat antal steg, och andra lofttrappor och loftstegar kan kortas av vid behov. På så sätt kan du skapa en lösning som passar ditt hem. Våra loftstegar levereras utan ledstänger, men våra lofttrappor inkluderar ledstänger, så vårt utbud möter olika behov av komfort och säkerhet. Du kan också köpa till vårt glidsystem eller glidbeslag om du vill att din lofttrappa eller loftstege ska skjutas in helt när den inte används. Glidsystemet kan användas till alla lofttrappor och loftstegar, men glidbeslaget kan endast användas till våra loftstegar.


Vanlig frågor

Våra lofttrappor och loftstegar varierar i pris. En lofttrappa eller loftstege från DOLLE ligger generellt i den lägre prisklassen jämfört med vanliga trappor, men en tumregel är att en trappa till ett loft är en dyrare lösning än en stege till ett loft.

När du köper antingen en lofttrappa eller loftstege från DOLLE medföljer alltid en detaljerad monteringsanvisning som gör det lätt att montera din nya trappa eller stege till loftet. Om installationen ställer till problem är vår kundtjänst också alltid redo att hjälpa till.

Om man ska välja en trappa eller stege till loftet beror på behovet av komfort och säkerhet samt storleken på rummet. Om du är ute efter en maximalt platsbesparande lösning så är en stege till loftet den rätta lösningen. Med en trappa får du en bekvämare lofttrappa – men den tar också lite större plats i rummet.