Lofttrappor och loftstegar

På denna sida hittar du en översikt över vårt utbud av trappor till loft och stegar till loft. Utbudet varierar i grad av både platsbesparing och komfort, men gemensamt för vår urval av lofttrappa och loftstege är att alla lofttrappor och stege till loft är platsbesparande trapplösningar tillverkade av trämaterial. Utforska urvalet av lofttrappor och stege till loft nedan och hitta en trappa till loft eller stege till loft som passar ditt hem och din inredningsstil.


Se vårt urval av lofttrappor och loftstegar


Typer av lofttrappor och stegar till loft

LofttrapporUtbudet av lofttrappor kännetecknas av att de är platsbesparande på grund av att de inte tar stor plats i rummet. På grund av stegdjupet på en lofttrappa är en trappa till loft samtidigt en bekvämare lösning jämfört med en stege till loft. Alla våra lofttrappor finns även med ledstång och en sådan lofttrappa erbjuder därför extra komfort och säkerhet för din loft trappa. Alla våra lofttrappor är tillverkade av trä – antingen bok eller gran.

Ta en titt på OSAKA, BERGEN, KIEL, MADRID och AMSTERDAM om du letar efter en lofttrappa.

LoftstegeVårt loftstege urval kännetecknas av att uppta särskilt liten plats i rummet och en stege till loft är därför den mest platsbesparande lösningen jämfört med en lofttrappa. Eftersom en stege till loft är extra platsbesparande är en loftstege därför särskilt användbar för rum där det är trångt. Alla våra stege till loft är tillverkad av bokträ och finns i tre olika färger: obehandlad natur, vit och svart.

Ta en titt på vår 2-delade loftstege, BEAM-IT-UP® loftstege, svartmålade loftstege, naturloftstege och vitmålade loftstege om du är ute efter en stege till loft.


Egenskaper på lofttrappor och loftstegar

Platsbesparande lofttrappor och stege till loft

Gemensamt för alla våra lofttrappor och stege till loft är att de är utvecklade med tanke på platsbesparing och våra lofttrappor och loftstegar är alltså alla användbara för att skapa tillträde till loftet i utrymmen där det är trångt. Vissa lofttrappor och stege till loft ur vårt sortiment är dock mer platsbesparande än andra och tumregeln är att en stege till loft är mer platsbesparande än en lofttrappa på grund av stegens form och den lilla utbredningen i rummet som en loftstege innebär. En trappa till loft är däremot bekvämare att använda än en stege till loft, och speciellt en lofttrappa med räcke bidrar till extra komfort och säkerhet vid användning.


Lofttrappor och stege till loft i hållbara material

Utbudet av lofttrappor och loftstegar är alla tillverkade av trä – antingen bok eller gran. Hos DOLLE kan du både få en lofttrappa eller loftstege som framstår som obehandlad eller målad i antingen vitt eller svart, så det finns en lösning för trappa till loft och stege till loft som passar alla hem och inredningsstilar. Med en obehandlad trappa till loft eller stege till loft har du även möjlighet att sätta din egen prägel på den – en sådan lofttrappa eller stege till loft kan till exempel målas, lackas eller betsas. Gemensamt för alla våra lofttrappor och stege till loft är att de alla är tillverkade av FSC ®-certifierat trä, så på DOLLE får du alltid en lofttrappa eller stege till loft där hållbarhet vägs in.


Lofttrappor och stege till loft med anpassningsmöjligheter

Vårt utbud av lofttrappor och stege till loft kan anpassas efter just dina behov. Med utvalda lofttrappor och stege till loft kan du fritt välja önskat antal steg, där övriga lofttrappor och loftstegar ska kortas av vid behov. På så sätt har du möjlighet att skapa en lösning för lofttrappa eller stege till loft som passar ditt hem. En DOLLE stege till loft kommer utan ledstång, där våra lofttrappor inkluderar en ledstång, så vårt utbud av lofttrappor och loftstegar möter olika behov av komfort och säkerhet. Du kan även välja tillval av vårt loftstege beslag om du vill att din trappa till loft eller stege till loft ska skjutas in helt till väggen när den inte används. Med loftstege beslag eller lofttrappa beslag får du en loftstege med förlängning. Skjutsystemet kan användas till alla lofttrappor och stege till loft, där glidbeslaget endast kan användas till vår stege till loft.


Vanlig frågor

Våra lofttrappor och loftstegar varierar i pris. En lofttrappa eller loftstege från DOLLE ligger generellt i den lägre prisklassen jämfört med vanliga trappor, men en tumregel är att en trappa till ett loft är en dyrare lösning än en stege till ett loft.

När du köper antingen en lofttrappa eller loftstege från DOLLE medföljer alltid en detaljerad monteringsanvisning som gör det lätt att montera din nya trappa eller stege till loftet. Om installationen ställer till problem är vår kundtjänst också alltid redo att hjälpa till.

Om man ska välja en trappa eller stege till loftet beror på behovet av komfort och säkerhet samt storleken på rummet. Om du är ute efter en maximalt platsbesparande lösning så är en stege till loftet den rätta lösningen. Med en trappa får du en bekvämare lofttrappa – men den tar också lite större plats i rummet.