i-CLiPS by GRAD® terrass

Terrass brädor, trall och beläggning för din terrass eller balkong. Med i-CLiPS by GRAD® terrasstrall kan du med få klick montera snygga träbrädor, utan synliga skruvar och med lätt möjlighet för enkel demontering. Trätrallen finns i flera träslag, bredd och längder så du kan hitta något som passar för just ditt projekt. Alla våra träplankor är hållbara, och noggrann utvalt för det skandinaviska klimat och väderförhållanden. Läs mer om systemen nedan.

Ett patenterad och innovativt fästningssystem

Terrass systemen i-CLiPS by GRAD® består av en aluminiumsskena med premonterad plastiskclips, och special profilerat träbrädor.

Systemen är patenterad och utvecklat av franska GRAD®, och är testad genom många år. Systemen används idag i hela Europa, och mer än 2 miljon m2 är installerat.

Enkel och snabb montering

Med det unika systemet kan du spara tid och pengar på monteringen av ditt altangolv. Monteringen går upp tilll 5X snabbare än vanlig montering, och du får sen en skruvfri yta som även är lätt att demontera. Då clipsen är premonterad på skenan, säkres även ett alltid likadant mellanrum mellan träbrädorna.

Se monteringsanvisningen här.

Hemligheten är clipsen

Plastiskclipsen är tillverkat i 100% återvunnit och återvinningsbart material.
Clipsen tillverkas på GRAD®s egen fabrik i Frankrike, och uppfyller såklart alla gällande krav och regler.

Profilerna för fasadbeklädnad kan också användas som terrassbeläggning.

Läs mer om i-CLiPS fasad här.

Lätt demontering

Nästen lika enkelt som trallen klickas på clipsen, lika enkelt kan du demontera den igen. Om du skall byta en bräda eller ha tillgång till något under ditt terrassgolv, använd dom medföljande nycklarna och dra enkelt bort trallen.

Brädorna har behandlats individuellt för att göra träet motståndskraftigt mot röta och svamp. Dessa behandlingar resulterar i en unik hållbarhet, formstabilitet och en varm lyster. Tack vare dessa behandlingar kräver fasadbeklädnaden minimalt underhåll. 
 

Underhåll och patinering

Hållbara och underhålsfria träslag

På DOLLE Nordic erbjudar vi endast hållbara och innovativa träbrädor som är enkla att underhålla. Våra träsorter är FSC®- eller PEFC certifierade och är speciellt utvalda för det nordiska klimatet.

De är alla enkla att underhålla eller helt underhålsfria, och med den lätt kurvade yta på själva plankan rinnar vattenet lätt av och hindrar det kommer svamp och mossa.


TRÄSORTER

Standardlager av träslag.

Thermo furu

Thermofuru är ett miljövänligt, certifierat (FSC) och hållbart trä – som inte är tryckimpregnerat. Thermofuru behandlas uteslutande med värme och ånga, vilket ger träet en unik hållbarhet och formstabilitet. Den färdiga träprodukten är mer motståndskraftig mot röta och svampangrepp och är därmed ett idealiskt material att använda som terrasstrall. Hållbarheten är klassificerad i klass 2 (EN 350) – testad för en hållbarhetstid på mer än 20 år.

Thermo ask

Thermoask har en fin mörkbrun glöd och åldras vackert. Thermo Ask håller längre på grund av den speciella värmebehandlingen som gör träet resistent mot röta och svamp. Värmebehandlingen ger formstabilitet och hållbarhet, så det finns inget behov av efterbehandling eller träskydd. Thermoask är ett miljövänligt, certifierat (FSC) och hållbart trä – som inte är tryckimpregnerat. Hållbarheten är klassificerad i klass 2 (EN 350) – testad för en hållbarhetstid på mer än 20 år.

SPECIALPROFILER

Nedan kan du se några av de andra träslagen som kan användas med i-CLiPS by GRAD®-systemet
Minsta beställning kan gälla för specialribbor.

Accoya Natur

Accoya är ett halvhårt träslag med hög stabilitet. Träet är acetylerad furu, vilket förbättrar träets prestanda och hållbarhet. Accoya-trä är motståndskraftigt mot det nordiska klimatet och är lämpligt för fasadbeklädnad och terrassbeläggning. Med ett lågt koldioxidavtryck kan du bidra till att minska koldioxidutsläppen och skapa en friskare värld.

MOSO® Bamboo

Bambu är ett hållbart material eftersom det är den snabbaste växande växten i världen som kan avverkas efter bara 4-6 år. Roten till bambu dör inte när trädet fälls. Moso® är Co2 neutral och uppfyller den högsta hållbarhetsklass 1. Trall och beklädnad i bambu uppnår flamspridningsindex klass A av den amerikanska standarden ASTM E84 och brandmotståndsklass Bfl-s1 följande EN 13501-1.

Accoya Grey

Accoya är ett halvhårt träslag med hög stabilitet. Träet är acetylerad furu, vilket förbättrar träets prestanda och hållbarhet. Accoya-trä är motståndskraftigt mot det nordiska klimatet och är lämpligt för fasadbeklädnad och terrassbeläggning. Med ett lågt koldioxidavtryck kan du bidra till att minska koldioxidutsläppen och skapa en friskare värld.

Kontakta vårt säljteam dba@dolle.se
för mer information och rådgivning om våra andra träslag.
Köp i-CLiPS by GRAD® terrass

1. Välj tralltyp

2. Välj monteringsskena

3. Tillbehör som sätter ihop systemen

Se alla produkten här


Referensprojekter


FAQ FÖR I-CLIPS TERRASTRALL

DOLLE i-CLiPS by GRAD® trall monteras med hjälp av de patenterade i-CLiPS by GRAD®-skenorna där du enkelt klickar på det valda trägolvet. Monteringsarbetet är enkelt och snabbt och du får en snygg skruvfri finish. Tänk inte heller på symmetri, eftersom i-CLiPS by GRAD®-systemet skapar alltid likadant avstånd mellan trallbrädorna. Beroende på konstruktionen under trallen fästas monteringsskenan med skruvar eller direkt på ytan.

Beroende på vilken i-CLiPS by GRAD® trall som väljas rekommenderas mellan 50-60 CM i C/C avstånd på konstruktionen under trallen, och därför på monteringsskenan som trallen klickas på.

i-CLiPS by GRAD® systemen har upp till 5 gånger snabbare monteringstid jämfört med traditionell montering med spikar, skruvar eller liknande, och lämnar dessutom en skruvfri yta.

Det är minimalt med underhåll på terrassen och ingen kemisk behandling krävs. Trallen har en lätt kurvade yta vilket optimerar att vattnet rinner bort från ytan, och hindrar det kommer svamp och mossa. Läs mer om underhåll i vår rekommendation till underhåll av värmebehandlad trä.

Avståndet mellan brädorna är 5mm, och då plastclipsen är premonterad på i-CLiPS by GRAD®-skenan säkrar ett alltid likadant avstånd mellan brädorna.

i-CLiPS by GRAD® terrasstrall kan enkelt monteras på fler olika sätt, äntligen direkt på en befintlig yta eller en ny uppbyggd terrasskonstruktion. Med justeringsfötter och det övriga specialtillbehör kan du även bygga upp en hel konstruktion med i-CLiPS by GRAD® systemet.

i-CLiPS by GRAD® kan användas på alla platser då du önskar ett elegant och lätt monterat trägolv. i-CLiPS by GRAD® systemet är isär lämpligt för balkonger eller ytor med betonggolv då monteringsskenan med gummiband enkelt kan monteras direkt på ytan.

Ingen av våra träsorter kräver olja eller annan behandling efter montering, men önskar man att den varma glöden i träet bibehållas, eller återskapas, kan träet oljas direkt efter montering och sen varje år härefter. Läs mer om patinering och ytbehandling här.

Då systemet ställer krav på hur virket fungerar och jobbar är det inte alla träslag som är lämpliga för i-CLiPS by GRAD® systemet. Kontakta oss för mer information eller önskemål om andra typer.Ikon af I-clips trælister

Hemligheten är clipsen

Läs mer om i-CLiPS®-systemet

Har du frågor?

Kontakta oss
ikon med taleboble og spørgsmål

Ta del av vårt erbjudande här

Upptäck priset direkt