Utomhustrappor

På DOLLE har vi inte bara trappor för inomhusbruk utan vårt sortiment erbjuder även utomhustrappor. Med fokus på hög kvalitet, materialval och komfort har vi skapat ett spännande sortiment av utomhustrappor. Läs mycket mer om både materialval, våra typer av utomhustrappor och vanliga frågor nedan.


Val av material

Gemensamt för våra olika typer av utomhustrappor är att de är tillverkade av galvaniserat stål. En ståltrappa för utomhusbruk är underhållsfri och därmed extra motståndskraftig mot det nordiska vädret. Dessutom är vårt urval av utomhustrappor tillverkade med uppkragade hål på trappstegen för extra halkskydd och komfort vid användning. Det gör att våra utomhustrappor har säkra trappsteg utomhus året runt – även i regnigt väder.

Anpassning efter dina behov

Förutom att materialvalet galvaniserat stål är gemensamt för våra olika typer av ståltrappor för utomhusbruk är att de kan anpassas efter just dina behov. Det är inte alltid som en standardlösning passar för ditt projekt, och med en utomhustrappa från DOLLE går det att anpassa trappan efter dina behov. När du designar din utomhustrappa kan du fritt välja mellan olika storlekar, trapptyper och stegytor.


Typer av utomhustrappor

Vårt sortiment erbjuder två olika typer av utomhustrappor - den ena utomhustrappan har en rak linje och den andra utomhustrappan spiralform. Läs mer om sortimentet av utomhustrappor nedan.

GARDENTOP

GARDENTOP är en ståltrappa för utomhusbruk som på ett enkelt och okomplicerat sätt kan skapa tillgång till olika nivåer i uterummet. Trappan är tillverkad i galvaniserat stål och perfekt som utomhustrappa – både på grund av de halksäkra trappstegen, men också på grund av dess rustika design och materialval som gör trappan extra motståndskraftig mot det nordiska vädret. GARDENTOP kommer i flera olika utföranden när det gäller trappsteg - de finns med trappsteg förberedda för trä, galler, ihåliga trappsteg eller glasfiberarmerade plaststeg. Utöver de olika stegtyperna kan du själv designa höjden på GARDENTOP utomhustrappan. Den finns med en golvhöjd på 36–264 cm och en trappbredd på 100 cm.

TORONTO

TORONTO är en ståltrappa för utomhusbruk med spiralform och antingen vänster- eller högersväng, vilket ger säker åtkomst mellan två plan i hemmet. TORONTO är även tillverkad av galvaniserat stål och materialet i trappan gör trappan idealisk som utomhustrappa. Men trappan kan även användas inomhus för en rå och industriell look. TORONTO har uppkragade hål som extra halkskydd vid användning, vilket gör trappan extra användbar som ståltrappa för utomhusbruk. TORONTO spiraltrappan finns med två olika diametrar - 125 cm och Ø155 cm. Trappan har 11–16 trappsteg och når en golvhöjd på 246–399,5 cm.

Se mer om TORONTO


Utomhusräcken

Förutom utomhustrappor ingår det även utomhusräcken i vårt utomhussortiment. Med DOLLE räckessystem är det enkelt att uppgradera både det estetiska uttrycket och säkerheten förknippad med din terrass, trappa eller ingång till hemmet.


VANLIGA FRÅGOR

Våra utomhustrappor finns i olika prisklasser beroende på vilken modell och storlek du vill ha. GARDENTOP är en utomhustrappa i den lägre prisklassen, medan TORONTO är en ståltrappa för utomhusbruk i den högre prisklassen. Det beror därför på vad du har för behov och önskemål, då de två typerna av utomhustrappor kan användas för två väldigt olika ändamål.

Våra två typer av utomhustrappor kan användas för två väldigt olika ändamål. GARDENTOP finns med en golvhöjd på 36–264 cm, och därmed kan denna ståltrappa för utomhusbruk användas för flera olika ändamål såsom ingång till hemmet, nedgång från terrassen eller liknande. TORONTO skiljer sig åt genom att vara en utomhustrappa med en golvhöjd på 246–399,5 cm. Detta innebär att TORONTO endast kan användas som åtkomst mellan de lite högre nivåerna i uterummet.

När du köper en utomhustrappa från DOLLE medföljer alltid monteringsanvisningar som gör det enkelt att montera din nya utomhustrappa i stål. Du kan välja att montera din trappa själv, men du kan också alltid anlita ett proffs för det. Stöter du på frågor under installationen står vår kundtjänst alltid redo.

Vårt sortiment av utomhustrappor kräver i princip inget underhåll, då våra utomhustrappor är tillverkade av galvaniserat stål för att göra dem extra hållbara och motståndskraftiga mot både slitage och det nordiska vädret.


Frakt från 250 kr.

Läs våra köpvillkor

Säker, även i vått väder

Se alla utomhustrappor

Har du frågor?

Kontakta oss