Utomhustrappor

Vårt sortiment hos DOLLE erbjuder inte bara en uppsjö av inomhustrappor, utan även ett antal utomhustrappor. Med fokus på hög kvalitet, materialval och komfort har vi skapat ett spännande sortiment av utomhus trappor. Läs mer om både materialval för våra utomhustrappor, våra olika typer av utomhus trappor samt de vanligaste frågorna när det gäller en utomhustrappa.


Val av material för utomhustrappor

Gemensamt för våra olika typer av utomhustrappor är att de alla är tillverkade av galvaniserat stål och därmed är alla galvaniserade trappor. En sådan utomhustrappa är underhållsfri och därför extra motståndskraftig mot det nordiska vädret. Dessutom är en utomhustrappa från DOLLE tillverkad med uppkragade hål på stegen för extra halkskydd och komfort vid användning. Det gör att vårt utbud av utomhus trappor har säkra trappsteg året runt – även i regnigt väder. Ta en titt på vårt sortiment och hitta en terrass trappa eller utomhustrappa för ditt uterum.

Galvaniserade trappor anpassade efter dina behov

Förutom att materialvalet galvaniserat stål är gemensamt för våra olika typer av ståltrappor utomhus är att de kan anpassas efter just dina behov. En vanlig utomhustrappa passar inte alltid ditt projekt, men med en utomhustrappa från DOLLE går det att anpassa din utomhus trappa efter dina behov. När du designar din terrasstrappa eller utomhustrappa kan du fritt välja mellan olika storlekar, trapptyper och stegytor på våra utomhus ståltrappor. Se vårt urval av utomhustrappor och skräddarsy din utomhustrappa efter dina behov.


Typer av utomhustrappor

Vårt sortiment av utomhus trappor erbjuder två olika typer av utomhustrappor – den ena utomhustrappan är rak och den andra utomhustrappan är spiralformad. Läs mer om sortimentet av ståltrappor för utomhusbruk nedan.

GARDENTOP

GARDENTOP är en trappserie som består av galvaniserade trappor, som på ett enkelt och okomplicerat sätt kan skapa åtkomst till olika plan i uterummet – denna utomhustrappa är särskilt bra att använda som terrasstrappa eller som utomhustrappa vid entrén. Dessa ståltrappor utomhus är tillverkade av galvaniserat stål och är perfekta som utomhustrappor – både på grund av de halkfria stegen, men också på grund av sin rustika design och materialval, vilket gör den till en utomhustrappa som är särskilt motståndskraftig mot det nordiska vädret.

Vår GARDENTOP utomhustrappa finns i flera olika utföranden när det gäller trappsteg – den finns med stegbrickor förberedda för trä, galler, ihåliga trappsteg eller glasfiberarmerade plaststeg. Utöver de olika trappstegstyperna för vår GARDENTOP terrasstrappa kan du även själv designa höjden på GARDENTOP utomhustrappan. Den finns med en golvhöjd på 35 cm–264 cm och en trappbredd på 100 cm.

TORONTO

TORONTO är en utomhustrappa med spiralform som antingen är vänster- eller högersvängd, vilket ger säker åtkomst mellan två plan. Våra TORONTO utomhustrappor är, på samma sätt som våra GARDENTOP utomhustrappor, också tillverkade av galvaniserat stål och tillhör därmed även kategorin galvaniserade trappor. Materialet i denna TORONTO utomhus trappa gör trappan idealisk som utomhus trappa. Men trappan kan även användas inomhus för en mer rå och industriell look.

Vår TORONTO utomhustrappa har uppkragade hål för extra halksäkerhet vid bruk, vilket gör den till en utomhustrappa som fungerar särskilt bra ute. TORONTO utomhustrappor finns i tre olika diametrar – Ø125 cm, Ø155 cm och Ø185 cm. Det är en utomhustrappa som finns med 11–16 trappsteg och når en etagehöjd på 246 cm–399,5 cm. Denna utomhustrappa är därför, till skillnad från GARDENTOP, mindre självklar som terrasstrappa, men dessa typer av utomhustrappor används allt mer för att förbinda olika bostadsplan.

Se våra utomhustrappor här


VANLIGA FRÅGOR

Våra utomhustrappor finns i olika prisklasser beroende på vilken modell och storlek du vill ha. GARDENTOP är en utomhustrappa i den lägre prisklassen, medan TORONTO är en ståltrappa för utomhusbruk i den högre prisklassen. Det beror därför på vad du har för behov och önskemål, då de två typerna av utomhustrappor kan användas för två väldigt olika ändamål.

Våra två typer av utomhustrappor kan användas för två väldigt olika ändamål. GARDENTOP finns med en golvhöjd på 36–264 cm, och därmed kan denna ståltrappa för utomhusbruk användas för flera olika ändamål såsom ingång till hemmet, nedgång från terrassen eller liknande. TORONTO skiljer sig åt genom att vara en utomhustrappa med en golvhöjd på 246–399,5 cm. Detta innebär att TORONTO endast kan användas som åtkomst mellan de lite högre nivåerna i uterummet.

När du köper en utomhustrappa från DOLLE medföljer alltid monteringsanvisningar som gör det enkelt att montera din nya utomhustrappa i stål. Du kan välja att montera din trappa själv, men du kan också alltid anlita ett proffs för det. Stöter du på frågor under installationen står vår kundtjänst alltid redo.

Vårt sortiment av utomhustrappor kräver i princip inget underhåll, då våra utomhustrappor är tillverkade av galvaniserat stål för att göra dem extra hållbara och motståndskraftiga mot både slitage och det nordiska vädret.


Snabb leverans

Läs våra köpvillkor

Säker, även i vått väder

Se alla utomhustrappor

Har du frågor?

Kontakta oss