Räcken 

Hos DOLLE kan du även hitta ett urval av olika räckessystem, och med ett räcke från DOLLE är det enkelt att uppgradera din terrass, trappa eller balkong, oavsett om det gäller husrenovering eller nybyggnation. Vårt sortiment består av både räcken utomhus och räcken inomhus, och erbjuder allt från glasräcken, terrassräcken och stålräcken, så det finns stora möjligheter att välja det räcke som passar ditt hem bäst. Läs mer om våra olika typer av räcken utomhus och räcken inomhus nedan och hitta ditt favoriträcke. Se våra räcken här.

Typer av räcken

Nordic stålräcke

Vårt NORDIC räcke är ett stålräcke tillverkat i en industriell och stilren design som passar in i den nordiska och minimalistiska stilen. Det är ett stålräcke med stålfyllning beräknat som räcke utomhus, och oavsett om du behöver ett nytt terrassräcke, räcke till balkongen eller vill öka säkerheten med ett stålräcke runt poolen så är vårt NORDIC räcke för dig som inte kompromissar med varken design eller kvalitet. Vårt NORDIC räcke levereras med en ledstång i trä, och på grund av det väderbeständiga materialet är det ett stålräcke som passar särskilt bra som räcke utomhus.

Nordic glas räcke

Förutom stålräcken kommer vårt NORDIC räcke även som ett glasräcke med glasfyllning. Detta räcke är även beräknat som ett räcke utomhus och har en modern och stilren design som passar in i de flesta inredningsstilar. Detta glasräcke finns med klart, frostat eller rökt glas som är både laminerat och härdat. På samma sätt som vårt NORDIC stålräcke kommer även detta glasräcke med en ledstång i trä som skapar en fin utgångspunkt för ett terrass räcke. På grund av det väderbeständiga materialet är det ett glasräcke som passar särskilt bra som räcke utomhus.

PURE räcke

Vårt PURE räcke är ett så kallat aluminiumräcke, och detta räckessystem finns i tre olika färger: titan, svart och vitt. PURE kännetecknas av att vara ett räcke med perfekt formade element i rena och sofistikerade linjer, och på grund av sin enkla design är PURE ett räcke som passar in i de flesta hem. Vårt PURE räcke kan användas både som räcke utomhus och räcke inomhus och därmed är det både ett räcke som kan användas som ett klassisk terrassräcke eller räcke för entrén, men det är också ett räcke som med fördel kan användas för att öka säkerheten inomhus som räcke för trappavsats.

Harmony räcke 

Vår HARMONY är ett räcke tillverkat av rostfritt stål som på grund av sitt material kan användas både som räcke utomhus och räcke inomhus. Ett HARMONY räcke av rostfritt stål är ett räcke som är särskilt tåligt och kräver minimalt med underhåll. Med ett HARMONY räcke får du ett räckesset i högsta kvalitet, och ett HARMONY räcke kan med sin enkla design passa in i de flesta hem, oavsett om det är ett räcke utomhus eller ett räcke inomhus. Med detta HARMONY räcke kan du fritt designa ditt eget stålräcke för terrasser, trappor eller balkonger, och du kan fritt välja om ditt stålräcke ska väggmonteras eller golvmonteras.

Se PROVA ALU aluminiumräcke

Vår PROVA ALU räcke är ett aluminiumräcke beräknat som räcke utomhus. Räckessystemet består av ett antal olika komponenter som enkelt kan kombineras med varandra, så att du kan skapa precis det räcke du drömmer om, vilket gör det till ett särskilt flexibelt och mångsidigt aluminiumräcke. Du väljer till exempel om din ledstång ska vara i aluminium, bok eller furu, och även vilken typ av fyllning ditt räcke ska ha. Detta räcke används vanligtvis som ett räcke utomhus såsom ett terrassräcke eller som ett räcke för entréområdet.

Ledstång

En ledstång är idealisk när du behöver något att hålla i till exempel i en entré eller annan trappuppgång. En sådan ledstång monteras med beslag på väggen och finns i flera olika material och längder, så att du enkelt kan hitta en ledstång som passar ditt projekt och ditt hem.


RÄCKESMATERIAL

På DOLLE erbjuder vi ett antal olika typer av räcken tillverkade av olika material. Läs mycket mer om vårt urval av räcken nedan och hitta ditt favoritmaterial förräcken.

Aluminiumräcke

Förutom ett räcke i rostfritt stål och ett galvaniserat räcke har vi även två olika typer av aluminiumräcken – nämligen vårt PURE räcke och PROVA ALU räcke. PURE kan både användas som räcke utomhus och räcke inomhus, där PROVA ALU uteslutande är beräknat som räcke utomhus. Aluminium är ett särskilt slitstarkt och extremt motståndskraftigt räckesmaterial trots sin låga vikt. Använd den som terrassräcke eller som räcke för entrén.

Räcke i rostfritt stål

Vårt HARMONY räcke är tillverkat av rostfritt stål, och tack vare det slitstarka materialet kan detta räcke användas både som räcke utomhus och räcke inomhus. Ett räcke i rostfritt stål är särskilt motståndskraftigt mot väder och vind, och kräver minimalt med underhåll. Det är ett räcke med enkel design som passar in i den skandinaviska stilen, och det är ett räcke som särskilt passar som terrassräcke.

Galvaniserat räcke

På DOLLE har vi även vårt NORDIC räcke, som är ett så kallat galvaniserat räcke. Detta räcke är beräknat som räcke utomhus, och den är särskilt optimal för det nordiska vädret, eftersom det är ett robust räckesmaterial som är extremt väderbeständigt. Det är också ett räcke som passar bra in i den nordiska stilen, oavsett om du letar efter ett terrassräcke eller balkongräcke.

Glasräcke

Vårt NORDISKA stål räcke kommer även som glas räcke med glasfyllningar. Glasfyllningar på ditt räcke säkerställer fri sikt så att du kan njuta av din omgivning, och ett räcke med glasfyllningar ger en lätt, stilren och nästan svävande konstruktion. NORDIC är ett glasräcke beräknat som utomhusräcke, och finns med olika typer av glas. Använd vårt NORDIC glasräcke som terrassräcke eller liknande.


FAQ räcke

Ett trappräcke ökar säkerheten och komforten på din trappa, och är därför alltid en bra lösning oavsett om det är inomhus eller utomhus. Dom flesta DOLLE räcke (PURE, Harmony & Prova Alu) är lämplig för montering på en trappa, och monteras enkelt på stege och vinklas efter trappan. Våra trappräcken finns i fler prisklasser och beror på material, montering och tillval. Se möjligheterna på sidan ovan.

Alla våra räckessystem passar bra för såväl inomhus- som utomhusbruk. Med glasräcken eller ett trappräcke i rostfritt stål är det enkelt att uppgradera din terrass, trappa eller entré till bostaden med ett modernt räcke i nordisk design. Välj det räcke som passar bäst till ditt hus.

Ett glasräcke passar bra på altanen, runt din terrass eller uteplats. Räcket kan uppträda som ett vindskydd, en säkerhet för att minimera fallolyckor, eller en snygg detalj. Glasräcket kan även anpassas till din personliga inredningsstil, exempelvis genom att välja matterad eller rökfärget glas. Ett glasräcke från DOLLE är även ett perfekt alternativ då du inte vill skymma utsikten eller ljusinfallet. Alla våra glas är båda laminerad och härdat och är därför godkänd som säkerhetsglas.

Dom flesta av våra räcken går lätt att avkorta och förlänga, kan du lätt tillpassa räcket ditt projekt. Med hörn kit kan du även enkelt montera ditt räcke runt ett hörn. Önskar du hjälp till at hitta rätt mängd till dit projekt, kontakt os på telefon eller mejl, eller använd våra ritningsprogram nedan.

Om du ska bygga en altan, eller redan har en, som är högre än tre meter rekommenderas ett räcke för att minimera risken för fallolyckor. Även i de fall där altanen inte är högre än tre meter kan ett räcke vara fördelaktigt för att barnsäkra altanen, eller helt enkelt för att lägga öka estetiken vid renovering av hus. Om du har en trappa upp till entrédörren kan det vara förmånligt att lägga till räcken på sidorna, för att du eller exempelvis en äldre eller barn ska kunna stödja sig på vägen upp. Det är dessutom en snygg detalj som lyfter helhetsintrycket av din bostad och ökar säkerheten.

Vilket material du ska välja beror på dina personliga preferenser och inredningsstil. Med ett rostfritt stålräcke behöver du inte kompromissa med kvalitet eller design, då materialet i sig är otroligt motståndskraftigt och kräver inte mycket underhåll. Om du vill ha ett räcke som passar den nordiska stilen passar ett galvaniserat stålräcke. Galvaniserat stål är optimalt för det nordiska vädret tack vare dess robusta och väderbeständiga egenskaper och kräver inte heller något underhåll. Aluminium är både hållbart och motståndskraftigt; därmed påverkas inte materialet av UV-bestrålning och är även mycket väderbeständigt. Om du väljer ett räcke med glasfyllningar får du en fri utsikt och en snygg konstruktion i exempelvis en terrassmiljö.

Vi erbjuder olika typer av glasräcken i prisklasser som skiljer sig åt. Glaspanelerna finns i klart, matt och rökfärgat glas, och i et urval av standardstorlek.  Önskar du i stället glas på specialmått tillpassad ditt projekt, kontakta os för en offert.


Behöver du hjälp?

info@dolle.se   |   Tel. 060-190 919