Räcken för inomhus och utomhus

Med räcken från DOLLE är det enkelt att uppgradera din terrass, trappa eller balkong oavsett om det är en renovering av hus eller nybyggnation. Välj det räcke som passar bäst till ditt projekt, vi har olika typer räcken för båda inomhus-och utomhusbruk i fler materialen. Läs mer om vår olika systemen nedan eller se alla här.

Typer av räcken

Nordic stålräcke

Nordic räcke i stål har en industriell och stilren design som passar in i den nordiska stilen. Oavsett om du behöver ett nytt räcke till terrassen, balkongen eller om du vill öka säkerheten vid poolen, är Nordic-räcket för dig som inte kompromissar med design och kvalitet. Nordic räcke är lämplig för utomhusbruk på grund av dom mycket väderbeständiga materialen.

Nordic glasräcke

Nordic räcke med glas har ett modernt och säker design, som passar in i alla typer hus och byggnader. Räcket finns med båda klart, frostat eller rökfärgat glas som är båda laminerad och härdat. Med ett nytt glasräcke kan du fräscha upp din terrass eller balkong och öka säkerheten.

PURE räcke

PURE finns i tre färger: titan, svart och vitt. Ett smart räcke med perfekt formade element av mycket hög kvalitet och med rena och sofistikerade linjer. PURE är tillverkad i aluminium, som är ett mycket slitstarkt och extremt motståndskraftigt material.

Harmony räcke 

Harmony räcken är tillverkat av rostfritt stål och kan användas för såväl inomhus- som utomhusbruk. Harmony räcke system kan monteras både vägg eller golv och finns i 2 längder – 150 cm eller 250 cm. Harmony ger dig ett räcke av högsta kvalitet som är mycket väderbeständig.

Prova Alu räcke

DOLLE PROVA ALU är ett räcken system i aluminium i en klassisk och stilren design. Räcket finns båda för golv- och väggmontering, och med flera typer fyllningar.

Väggräcken

Väggräcken är ledstänger monterad med beslag på väggen, och används vid en trappa eller andra ställe då man behöver något att hålla i.


Materialen

Våra räcken finns i fler typer av material och varianter, läs mer om dom nedan och hitta rätt för ditt räcken projekt.

Räcke i aluminium

Aluminium är ett mycket hållbart och extremt motståndskraftigt material. Trots den lätta vikten har aluminium en mycket hög hållfasthet, är väderbeständigt, och även om den utsätts för hög UV-bestrålning har det ingen inverkan på materialet.

Räcke i rostfritt stål

Du behöver inte kompromissa med kvalitet eller design när du väljer ett DOLLE rostfritt stålräcke. Rostfritt stål är otroligt motståndskraftigt och kräver ett minimum av underhåll.

Räcke i galvaniserat stål

Galvaniserat stål är optimalt för det nordiska vädret eftersom det är robust och extremt väderbeständigt. Det passar också bra till den nordiska stilen. Vårt galvaniserade stål är 100 % underhållsfritt och CE-märkt.

Räcke i glas

Glasfyllningar garanterar en fri utsikt så att du kan njuta av din omgivning. Ett räckessystem med glasfyllningar ger en lätt, snygg och nästan svävande konstruktion. Glasfyllningar kan användas i en terrassmiljö utomhus och ger även ett bra ljusinfall på balkongen. Glaset finns i klart, matt och rökfärgat och är även lätt ätt underhålla.

Ledstänger i trä

Ledstänger i trä är perfekt för räcken då det är lätt att tillpassa, lätt att underhålla och passar bra ihop med golvet på terrassen eller balkongen. Tillpassning sker lätt vid avkortning, och snygga detaljer kan göras vid hörn eller annat. Våra ledstänger i trä finns i fler träslag och varianter.


FAQ räcke

Ett trappräcke ökar säkerheten och komforten på din trappa, och är därför alltid en bra lösning oavsett om det är inomhus eller utomhus. Dom flesta DOLLE räcke (PURE, Harmony & Prova Alu) är lämplig för montering på en trappa, och monteras enkelt på stege och vinklas efter trappan. Våra trappräcken finns i fler prisklasser och beror på material, montering och tillval. Se möjligheterna på sidan ovan.

Alla våra räckessystem passar bra för såväl inomhus- som utomhusbruk. Med glasräcken eller ett trappräcke i rostfritt stål är det enkelt att uppgradera din terrass, trappa eller entré till bostaden med ett modernt räcke i nordisk design. Välj det räcke som passar bäst till ditt hus.

Ett glasräcke passar bra på altanen, runt din terrass eller uteplats. Räcket kan uppträda som ett vindskydd, en säkerhet för att minimera fallolyckor, eller en snygg detalj. Glasräcket kan även anpassas till din personliga inredningsstil, exempelvis genom att välja matterad eller rökfärget glas. Ett glasräcke från DOLLE är även ett perfekt alternativ då du inte vill skymma utsikten eller ljusinfallet. Alla våra glas är båda laminerad och härdat och är därför godkänd som säkerhetsglas.

Dom flesta av våra räcken går lätt att avkorta och förlänga, kan du lätt tillpassa räcket ditt projekt. Med hörn kit kan du även enkelt montera ditt räcke runt ett hörn. Önskar du hjälp till at hitta rätt mängd till dit projekt, kontakt os på telefon eller mejl, eller använd våra ritningsprogram nedan.

Om du ska bygga en altan, eller redan har en, som är högre än tre meter rekommenderas ett räcke för att minimera risken för fallolyckor. Även i de fall där altanen inte är högre än tre meter kan ett räcke vara fördelaktigt för att barnsäkra altanen, eller helt enkelt för att lägga öka estetiken vid renovering av hus. Om du har en trappa upp till entrédörren kan det vara förmånligt att lägga till räcken på sidorna, för att du eller exempelvis en äldre eller barn ska kunna stödja sig på vägen upp. Det är dessutom en snygg detalj som lyfter helhetsintrycket av din bostad och ökar säkerheten.

Vilket material du ska välja beror på dina personliga preferenser och inredningsstil. Med ett rostfritt stålräcke behöver du inte kompromissa med kvalitet eller design, då materialet i sig är otroligt motståndskraftigt och kräver inte mycket underhåll. Om du vill ha ett räcke som passar den nordiska stilen passar ett galvaniserat stålräcke. Galvaniserat stål är optimalt för det nordiska vädret tack vare dess robusta och väderbeständiga egenskaper och kräver inte heller något underhåll. Aluminium är både hållbart och motståndskraftigt; därmed påverkas inte materialet av UV-bestrålning och är även mycket väderbeständigt. Om du väljer ett räcke med glasfyllningar får du en fri utsikt och en snygg konstruktion i exempelvis en terrassmiljö.

Vi erbjuder olika typer av glasräcken i prisklasser som skiljer sig åt. Glaspanelerna finns i klart, matt och rökfärgat glas, och i et urval av standardstorlek.  Önskar du i stället glas på specialmått tillpassad ditt projekt, kontakta os för en offert.


Behöver du hjälp?

info@dolle.se   |   Tel. 060-190 919