Taktillgång med taklucka och trappe från DOLLE

DOLLE Taklucka för platta tak erbjuder en säker väg upp på platta tak. Den modulära takpassagen är utformad för att ge en säker och bekväm tillgång via en DOLLE vindstrappa, som kombineras med 24 cm ramar efter behov (beroende på golvavskiljningshöjden) och kompletteras med den genomtänkta kompletta takluckan. Takluckan är enkel att använda med ett ergonomiskt handtag och 2 starka gasfjädrar på insidan av luckan. Takluckana lock är täckt med en varmförzinkad stålplåt som är ett väderbeständigt material. Locket lutning på 1 cm per meter säkerställer att vattnet alltid rinner av locket.

I takluckan är tillverkat med snöskydd med inbyggda snöskyddsskenor som håller snö och smuts ute och låter luften cirkulera i takpassagen. Dessutom finns det integrerad ventilation i takluckan så att ingen kondens eller mögel kan uppstå. Det dubbelsidiga spanjolettlåset i takluckan är förberett för montering av cylinderlåset.

I den mellersta ramen monteras aluminiumsteg, som ger en bekväm takpassage och fungerar som in- och utgångsstöd tillsammans med handtaget.

Fördjupa dig i detaljerna om DOLLE:s takåtkomst & taklucka eller klicka in direkt för att se de olika kombinationerna.


Den modulära lösningen för platta tak består av 3 delar

 

1. Lock: Tillverkad av varmgalvaniserad stålplatta

 • Snöskyddsskena är monterad på lockets insida för att undvika risken för drivsnö inne i taket.
 • 1 x dubbelsidigt spanjolettlås. Låset fungerar med cylinderlås, om så önskas.
 • Halksäkra kantlistor i aluminium.
 • 1 x handtag.
 • 2 x gasfjädrar för enkel hantering.

 

2. Karm: 24 cm vitmålad tall

 • Halksäkra steg i aluminium.
 • H-profil lister och metallbeslag.

 

3. DOLLE vindstrappa

I takluckan finns det snöskydd med en inbyggd snölist som håller snö och damm ute och låter luften cirkulera i takgenomgången. Det finns också integrerad ventilation i takluckan, så det inte uppstår någon kondens eller mögel.

Takluckan är lättmanövrerad med ett bra ergonomiskt handtag och 2 kraftiga gasfjädrar på luckans insida. Den dubbelsidiga skjutregeln i takluckan är förberedd för montering av ett cylinderlås.

Gummiknopp och aluminiumprofil skyddar luckan. Locket på takluckan är täckt av en varmförzinkad stålplåt i väderbeständigt material. Lockets lutning på 1 cm per meter garanterar att vattnet alltid rinner av locket.

På de modulära karmarna finns det monterade aluminiumtrappsteg som ger en bekväm takgenomgång och som fungerar som stöd för in- och utgång tillsammans med handtaget.


Undvik kondens och mögel


Modulär system kan lätt monteras av en person

Den stora fördelen med DOLLE tillgång för platta tak finns hos den modulära konstruktionen med individuella och lätta komponent. Det säkerställer enkel montering – utan använding av kran, och DOLLE lösning för platta tak kan monteras av bara en person.

1. Montera DOLLE vindstrappa

 

2. Montera mellankarm

 • 1 × mellankarmar (62,50 - 72,50 cm höga)
 • 2 × mellankarmar (86,65–96,65 cm höga)
 • 3 × mellankarmar (110,80 - 120,80 cm höga)
 • 4 × mellankarmar (134,95 - 144,95 cm höga)

 

3. Montera takluckanOlika kombinationer

Se fler kombinationer

Dimensioner

Takhöjd (A)

Max.

Standardmått:

274,0 cm

  

Specialmått:

 

REI 45

336,0 cm

REI 45 Comfort

290,8 cm

REI 60

328,0 cm

REI 60 Vario

422,2 cm

clickFIX® Thermo Comfort

285,0 cm

clickFIX® 76G

285,0 cm

clickFIX® Vario

415,2 cm

SW 56-4

336,0 cm

Hålmått - längd (B)

 

Standardmått:

110 / 120 / 130 / 140 cm

Specialmått:

110 - 160 cm

Hålmått - bredd (C)

 

Standardmått:

60 / 70 cm

Specialmått:

60 - 80 cm

Konstruktionshöjd (D)

28,35 - 124,95 cm

Takkkonstruktionshöjd (E)

Min. 20 cm över tak

Totalhöjd (D + E)

48,35 - 144,95 cm


Vanliga frågor

DOLLE taklucka är en oisolerad lösning. Isoleringen finns vid vindstrappan och nedåt, och u-värdet beror på vilken trapptyp som valts.

Denna taklösning för platta tak säkerställer luftcirkulation, så att ingen kondensering uppstår i "hålrummet" mellan vindstrappan och den platta takluckan.

Vid montering av det platta taket monteras ramarna först - sedan kan takpappen flyttas direkt upp från taket och upp till kanten på ramen på det platta taket. När detta är gjort, monteras aluminiumlistorna på ramen innan du monterar locket.

Nej, när takpappen är monterad och kantlister och aluminiumslock är monterade, är du klar.

Locket för en 120 x 70 väger 30,4 kg och en ram väger 9,6 kg.

Lutningen av platta tak är mellan 2 och 10 grader, vilket betyder att den maximala lutningen är 10 grader.

Nej, detta är inte möjligt eftersom det kommer att ändra alla vinklar i förhållande till öppning av både platttaksluckan och trappan.

Du kan justera locket så att den sitter tät högst uppe i takluckan, som ses på bilden.

 

 

Se monteringsvideon steg för steg

En takåtkomst eller taklucka från DOLLE levereras alltid med en detaljerad monteringsguide. Den monteras genom enkel montering av takluckan på taket. De större takluckorna med stegar ska lyftas upp underifrån och sedan fästas i golvet genom karmen. De mindre takluckorna utan stegar monteras ovanpå själva taket. Ramarna är isolerade med takisolering och allt tätas med takpapp. Vår DOLLE taklucka består av moduler och monteras därför utan behov av kran eller lyftverktyg.

Behöver du hjälp?

info@dolle.se   |   Tel. 060-190 919* Alla priser inkl. Moms. Utan frakt