Takluckor

En taklucka med stege är en bra lösning när där önskas åtkomst till ett tak. Detta kan gälla inspektion och/eller underhåll av taket, och kan används för båda privata hus/villa och industriella byggnader som kontor, lagerlokal, butik med mer. Med våra olika modeller kan dom flesta önska eller krav uppfyllas, om det är lucka til tak med sammanhängande vindslucka med stege eller en enkel taklucka på taket. Läs mer om våra olika modeller på denna sida eller se våra förkonfigurerade modeller här.

Typer av uppstignings och takluckor

DOLLE taklucka för platta tak

 

DOLLE taklucka är den enkla lucka til tak, som erbjuder den optimala och säkra vägen upp på platta tak. Den moduluppbyggda uppstigningslucka är utformad för att ge en säker och bekväm uppgång via en DOLLE vindstrappa

 

 • Kan används med eller utan stege
 • Inget behov av kran – takåtkomsten består av moduler som monteras ovanpå varandra
 • Integrerad ventilation
 • Snöskydd
 • Brandklassning upp till 45 minuter (REI45)
 • Karmhöjd upp till 150 cm
 • Takhöjd upp till 336 cm
 • Vindstrappa u-värde ner till 0,38 W/m²K
 • Trä-/metallstegar i 3 eller 4 delar
 • Storlekar upp till B: 80 x L: 160 cm

 

DOLLE takluckan är lämplig för privata hus såväl som industriella byggnader som kontor, butik, lagerlokal mm. På grund av moduluppbyggnaden är monteringen lätt utan behöv av kran eller lyftverktyg. Takluckan monteras tillsamman med en DOLLE vindstrappa och ger en säker tillgång till taket.

Columbus taklucka för profesionella

 

Columbus takåtkomst och takluckor uppfyller och matchar ett brett spektrum av viktiga kriterier för säker och bekväm åtkomst till taket. Modellerna kan konfigureras och tillpassas till ditt projekt, och är även i hög kvalitet för många års användning. 

 

 • Låsbar in- och utsida (tillval)
 • Skydd runt takluckan (tillval)
 • Grepp på karmen (tillval)
 • Möjlighet för elbetjänad lucka
 • Takhöjd på upp till 460 cm
 • Brandmotstånd på upp till 90 minuter
 • Karmhöjd på upp till 200 cm
 • U-värdet på konstruktionen ner till 0,24 W/m²K
 • Saxstegar i metall, trästege i 3 eller 4 delar
 • Storlekar på upp till B:120 x L:160 cm
   

 

Columbus modellerna är isär lämplig för industriella byggnader då kvalitét, stabilitet och höga krav är viktigt. Det kan vara brandcertifiering eller även skyddskrav (inbrottssäkring). Kontakta os med dina önskar eller krav på info@dolle.se för ett förslag till ditt projekt.


Har du särskilda krav på din takåtkomst?

Brandklassificerad takåtkomst

Om du behöver en brandklassificerad takåtkomst har vi en modell som kan motstå brand i upp till 90 minuter. Kraven på brandsäkerhet är vår högsta prioritet, och våra takåtkomster uppfyller alla gällande standarder och normer.

Krav på u-värde

På DOLLE Nordic ställer vi krav på u-värdet. Vi testar alltid u-värdet på hela byggkomponenten och nöjer oss därför inte bara med ett beräknat värde. Ett beräknat värde ger bara en uppskattning jämfört med ett testat värde.

Extra hög komfort

Flera modeller erbjuder extra hög komfort. Till exempel enkel manövrering med ett bra ergonomiskt handtag och 2 kraftiga gasfjädrar på luckans insida. Det finns också möjlighet till exempelvis uppvärmning av luckan så att snö och is inte utgör ett problem.

Extra takhöjd

Det är långt ifrån alla byggnader och hus som har en standardtakhöjd. Vi erbjuder en takåtkomst som klarar en takhöjd på upp till 460 cm.


Urval av takluckor

En lucka til tak med stege ger en komplett tillgång till taket och är en bra lösning då et säker, enkelt och hållbar lösning krävs. Stegen är alltid tillgänglig och taket kan lätt nås vid att dra ner vindsluckan med stege.

En taklucka utan stege är bra där du är extra högt till taket, eller bara önskar en möjlighet för att öppna upp till taket för ventilation eller annat. Luckan kan eventuellt komplimenteras med en lös stege för tillgång till luckan och taket, som kan används vid behöv.

Behöver du hjälp finns vår kundtjänst alltid redo att hjälpa till.

Se fler förkonfigurerade modeller


Kontakt för ett erbjudande till ditt projekt


FRÅGOR & SVAR OM TAKLUCKOR

En uppstigningslucka genom taket är en lätt tillgång till taket när du skall besiktiga, inspirera eller annat på taket. Har du ex. fler våningar kan det vara svårt att nå taket utifrån och en taktillgång är därför en bra lösning från toppvåningen. Men även på enplanshus är en taklucka en perfekt lösning för lätt, säker och enkel tillgång till taket.

Våra takluckor är såklart testad och utvecklad till det utomhus klimat. Själva takluckan är tillverkad i stål eller aluminium, och är därför väldig hållbar mot båda regn, vind och snö.

Ja, där finns mycket tekniskt material för våra takluckor, och exakt ritning för ditt projekt kan även göras i köpfasen. Kontakta oss för mer information.

Kontakta oss på info@dolle.se med dina önskar eller krav, och vi skall hjälpa hitta rätt lösning till dig.

Häng på exakt modell och tillval monteras en taklucka på taket eller i bjälklaget. Dom stora takluckor med stege lyftas upp från nedan, och fästas sedan i bjälklaget genom karmen. Dom mindre takluckor utan stege monteras ovan på själva taket. Runt karmen isoleras med takisolering och det hela förseglas med takpapp. Med alla modeller medföljer monteringsanvisning, och kan även sändas digitalt på förfrågan.

Vår DOLLE Taklucka är modulbeserad och monteras därför utan behöv av kran eller lyftverktyg. Se monteringsvideo här.

Våra takluckor kan monteras i tak med en mindre lutning, och beror lite på den samlad konstruktion.

Nej, våra takluckor är för uppstigning och tillgång till taket och inte som röklucka.

Behöver du hjälp?

info@dolle.se   |   Tel. 060-190 919