i-CLiPS® RIBBTAK OCH RIBBVÄGG - SLUT I LAGER

En ribbvägg eller ett ribbtak ger möjligheten att skapa ett fantastiskt utseende i ditt hem, i kontorsmiljön, eller vart du än vill ha ett modernt och elegant utseende. Förutom estetiken erbjuder ett ribbtak eller en ribbvägg även en ljuddämpande effekt och förbättrar därmed akustiken i hela rummet - precis som akustikpaneler.

Det unika i-CLiPS® systemet består av en patenterad aluminiumskena, vilket gör konceptet helt unikt. Vid hjälp av systemets skena monteras ribborna med några få klick och helt utan användning av skruvar eller specialverktyg. Resultatet är en elegant yta, helt utan synliga skruvar. Eftersom plastclipsen är färdigmonterade från fabriken skapas ett exakt avstånd mellan ribborna. Monteringen går därmed även snabbt och enkelt – faktiskt upp till 5 gånger snabbare än traditionella monteringslösningar med akustikpaneler.

Hemligheten är i-CLiPS®!

Snabb och enkel montering
Elegant yta utan synliga skruvar
Exakt avstånd mellan ribborna
Enkla anpassningsmöjligheter

Läs mer om i-CLiPS® systemen här.

Ribbor i ek

Våra ribbor av ekfanér har en klar mattlack yta som ger en snygg och elegant finish, samt ökar ribbornas hållbarhet. Ribbornas trendiga och naturliga ekfärg passar bra till de allra flesta inredningsstilar och ger ett modernt intryck precis som andra akustikpaneler. Då enbart ribbornas yta är fanerad passar de endast i torra miljöer. För fuktiga miljöer rekommenderar vi våra ribbor som är anpassade för utomhusbruk, se fasadbeklädnad.

Ribbornas dimension är 19 x 42 mm och är 3 meter långa.
Bakom den riktiga träfaner i ek finns en svart MDF kärna.

Flytande skarvar

Där många andra system sätts upp i hela akustikpaneler eller moduler kommer i-CLiPS® ribbor och onteringsskenor separat, så att du själv kan justera längden på ribborna. Detta möjliggör skapandet av flytande skarvar som särskilt på stora ytor ger ett unikt, elegant och enhetligt helhetsintryck till skillnad från andra typer av akustikpaneler.

Spottar

Med vårt ribbtak är det möjligt att integrera spottar på flera olika sätt till skillnad från andra typer av akustikpaneler. Om du även har eluttag finns det en mängd av lösningar för att integrera kontakter och uttag i ribbväggen, utan att det blir synligt.

Akustik

Våra ribbor av ekfanér förbättrar akustiken, men för dig som önskar ytterligare ljuddämpning är det möjligt att köpa en speciell akustikduk som tillval. Den tunna svarta akustikduken monteras bakom i-CLiPS®-skenorna och tar emot ljud med minimal reflektion precis som andra akustikpaneler. För att uppnå full effekt behövs även en ljudabsorbent bakom duken, exempelvis mineralullsisolering.

Montering

I-CLiPS® ribbor kan monteras direkt på väggen eller taket, men för full ljuddämpning rekommenderas 45mm ljudabsorbent (ev. stenulls isolering) bakom ribborna. Akustikduken monteras mellan skenor och bakkonstruktionen. Se vår rekommenderade konstruktion vid ribbtak.

Monteringsskenan

Med hjälp av monteringsskenan fästs ribborna med endast några få klick och utan behov av skruvar eller specialverktyg till skillnad från andra typer av akustikpaneler. i-CLiPS® skenan säkrar även alltid exakt samma avstånd mellan ribborna då clipsen är förmonterade från fabriken. Skenan är 2 meter lång, och monteras på ytan med CC måttet 60 cm. Skenan fästs enkelt på glespanelen eller på ytan, sedan hängs den önskade konstruktionen på. Skenan måste alltid stödjas hela vägen.

Demontering

Ribborna kan även enkelt demonteras och bytas ut vid behov. Använd den speciella i-CLiPS® nyckeln för att lossa ribborna från skenan, även efter att de har monterats. Då kan du enkelt byta skadade ribbor, eller få tillgång till något bakom ribborna, exempelvis ström eller liknande.


Referensprojekter


FAQ för i-CLiPS® ribbtak och ribbvägg

För att montera DOLLE ribbvägg eller ribbtak fäster du först de patenterade i-CLiPS®-skenorna, sedan kan du enkelt klicka fast beklädnaden. Monteringsarbetet är snabbt och enkelt, och du får en skruvfri finish. Dessutom slipper du tänka på symmetrin, då i-CLiPS® systemet skapar exakta avstånd mellan beklädnadspanelerna.

Ja, om rätt minstamängd uppnås och det önskade träslaget är godkänt för i-CLiPS® finns möjlighet för specialbeställning. Fanérribborna går även att göra i olika typer av fanér.

Behövs beklädnad och ribbor med brandklassning för ex. offentliga byggnader är detta också möjligt på förfrågan.

Kontakta oss för en offert till ditt ribbprojekt. Tel. 060-190 919

Då i-CLiPS® ribbtak och ribbvägg är särskilt lämpliga för stora eller långa ytor, blir priset vid små eller många ytor högre än vid ideella stora ytor. Monteringsskenan har självklart en kostnad jämfört med en vanlig träregel eller liknande, men denna är orsaken till den otroligt snabba monteringstiden. i-CLiPS® systemen går upp till 5X snabbare än vanlig montering (med spikar, skruvar eller liknande).

Vi jobbar endast tillsammans med erkända och högkvalitets tillverkare, varför vi kan säkerställa en hög kvalitet och fin finish på ribborna. Ribborna för i-CLiPS® systemen är av hög kvalitet och fanéren är äkta trä, inte laminat eller annat.

Kontakta oss för en offert till ditt ribbprojekt. Tel. 060-190 919

Till skillnad från de populära akustikpanelerna som monteras i hela modulen, monteras i-CLiPS® ribbor och skena separat. Därför är systemen mer flexibla, och du kan undvika synliga skarvar genom att göra de mer flytande för förbättrat estetiskt utseende. Systemet är därmed väldigt lämpligt för stora eller långa ytor samt då du önskar en fin finish utan synliga och störande skarvar.

Våra ribbor av ekfanér förbättrar akustiken, och är även estetiskt vackra, vilket påverkar helhetsupplevelsen av ett rum. Den trendiga och naturliga ekfärgen är tidlös och passar bra till de allra flesta inredningsstilar.


Ribbtak broschyr

Ladda ner ribbtak broschyr
Ikon af I-clips trælister

Hemligheten är i-CLiPS®

Läs mer om i-CLiPS®-systemet

Har du frågor?

Kontakta oss