Toppram till vindstrappor 70x120 cm

285,00 SEK

Toppkarm till vindstrappan - DOLLE Tophatch ram består av en toppkarm och a lock

För pris 750 SEK

DOLLEs toppram monteras direkt på en existerande eller helt ny vindstrappa. Den 400 mm höga ramen kan monteras på alla 120 x 70 cm DOLLE vindstrappamodeller. Toppramen håller på den extra isoleringen som behövs för att följa de nya byggreglerna 2020 - där det måste finnas 500 mm mineralullisolering i taket. Smuts och damm hålls också borta från vindstrappa luckan med den upphöjda ramen.

DOLLE, tillsammans med toppramen, erbjuder ett tophatch lock gjutet i isoleringsmaterialet EPS. Denna lösning är ett enkelt och effektivt sätt att förbättra isoleringen i alla vindstrappor och undvika köldbryggor vid vindstrappan.

Toppramen levereras ommonterad för att underlätta montering. Lim och skruvar som ska användas medföljer. Toppramen sättas fast direkt på vindstrappan för att få en lufttät samling. Toppramen levereras med extra steg som monteras inuti ramen så att det fortfarande är lätt att gå upp på vinden. 

Kombineras toppram och lock med den nyutvecklade DOLLE-clickFIX-thermo - kommer lösningen ner till det revolutionära u-värdet på bara 0,15 W/m2K. Det är ett vanligt lågt värde i jämförelse med hela marknaden för vindstrappor. Se vår testrapport här

Den 400 mm höga ramen kan monteras på DOLLE clickFIX® 56 lufttrappan och DOLLE clickFIX® 76 lufttrappan. Genom att placera toppramen och locket ovanpå DOLLE clickFIX® 76 erhålls ett U-värde på 0,21 W / m2 * K. Se vår testrapport här.

 

Monteringsanvisningar Sammenlign produkter

Produktdata

Produktnamn Toppram till vindstrappor 70x120 cm
Varu-no. 707475
Hålmått 70 x 120 cm