DOLLE TOPhatch lock

140,00 SEK

TOPPlock till vindstrappa - DOLLE TOPhatch består av en toppkarm och ett topplock.

För pris 260 SEK

Med en DOLLE topplock undgår du smuts och damm. Topplocket är framstält av gjuten EPS-expanderad polystyren, vilket ger en isolerande effekt på grund av rummet skapad mellan locket och vindstrappan. Locket kan endast användas på DOLLE toppkarm - men den 400 mm höga DOLLE TOPHatch-karmen kan monteras på DOLLE clickFIX® 56 vindstrappa och DOLLE clickFIX® 76 vindstrappa.

Effektiv isolering mot köldbryggor från vindstrappan

Monteras en TOPPhatch karm och lock på en vindstrappa kommer det att ge en väsentlig extra isolering för att undgå köldbryggor. Till exempel ger kombinationen av toppkarm och lock en extra isolering av 0,23 W/m2K i u-värde. På egen hand har clickFIX® thermo fortfarande marknadens lägsta u-värde på 0,38 W/m2K. Om clickFIX® thermo vindstrappa kombineras med LINKtoppkarm och topplock reduceras u-värdet till 0,15 W/m2K. Med DOLLE TOPPHatch karm och lock, uppnås en betydande förbättring av isoleringen. Den kan monteras på alla 120 x 70 cm DOLLE vindstrappor. 


På lockets nedre sida finns 2 formade hål för händerna som du lyfter när du går uppför trappan. EPS-materialet är skonsamt för miljön eftersom det huvudsakligen används vattenånga och en begränsad mängd pentan - vilket är ett naturligt kolväte. Den miljövänliga lösningen går bra med DOLLES vindstrappa, som består av FSC-certifierat trä.

 

Monteringsanvisningar Sammenlign produkter

Produktdata

Produktnamn DOLLE TOPhatch lock
Varu-no. 707075