ELEGANT RIBBTAK OCH VÄGGAR MINDSKAR REVERB OCH FÖRBÄTTRAR AKUSTIKEN 

Ribbtak och väggar ger ett snyggt utseende till hemmet och har en ljudabsorberande effekt som mindskar reverb. Reverb och dålig akustik är dårligt för välbefinnande, särskilt i större rum som vardagsrum och köksrum i nyare byggnader där släta väggar och tak med klinker kombineras. Ljuddämpning kan skapas med våra I-Clips väggar och tak. Idag väljs ljudabsorberande tak oftast i nya byggnader. 

FÖRBÄTTRAR AKUSTIKEN OCH GER EN EXKLUSIV DESIGN-ELEMENT FÖR VÄGG OCH LOFT

Paneltak eller panelväggar från DOLLE kan användas fördelaktigt i kontor och mötesrum där elegant ljudisolering behövs. Restauranger och butiker behöver ofta också skapa mer lugn och dämpa buller. Med en panelvägg eller tak, skapas ett designelement för rummet, vilket ger plats för kreativ och rustik inredning. Panelväggar och tak erbjuder också stora fördelar när de ska rengöras eftersom de kan rengöras med vatten och tvål. Detta är en fördel på utsatta väggar, eftersom man undviker de svarta märkena eller smutsiga fingrar på väggen som man annars skulle måla över. 

AKUSTIKTAK OCH AKUSTIKPANELER

DOLLE I-clips panel tak och väggar består av den patenterade I-Clips svartlackerad aluminiumskenan, där de tillhörande vackra ekfanerlistor klickas på. Eklistorna är 304 cm och 4,2 cm breda. I monteringen får du stor säkerhet i uttrycket, eftersom aluminiumskenan ger samma avstånd och den eleganta finishen - nästan utan samlingar. I-Clips panel tak eller vägg ger ett vackert klassiskt och estetiskt uttryck med det lilla avståndet mellan eklistorna. Här kan ljudet försvinna. En akustik-duk kan också köpas, denna skall monteras under aluminiumskenan, vilket kompletterar det akustiska taket, så att både uttrycket optimeras och bullret dämpas.

VARFÖR VÄLJA RIBBTAK FRÅN DOLLE?

Med det patenterade monteringskonceptet är DOLLEs beklädnad lätt och snabb att montera, även om du är ensam. Många andra system är tillverkade i hela moduler, medans DOLLEs listor och monteringsskenor för beklädnaden levereras separat, så du själv kan tilpassa längden av brädorna. Härigenom kan du montera ett flytande tak, som särkillt på stora ytor ger ett unikt helhetsuttryck.

Enkel och fort installation - en man
Möjlighet för flytande samlingar
Stilig och jämn finish
Kan monteras på vågrätta och lodrätta ytor

LÄTT INSTALATION AV SAMMANHÄNGANDE AKUSTIKTAK

> Patenterad, svartlackerad aluminiumskena med förmonterade plastklämmor.
   l: 1938 x b: 31 x h: 6 mm.

> Finiserad ekträlistor med matt, klar lack. l: 3040 b: 42 x h: 22 mm.
   Björk kryssfaner med 0,2 faner

> Akustik-duk köps separat
 

  


För mer inspiration

download vår broschyr här

 

Har du några frågor?

Jonas har svaren

Jonas Vagner Larsen

National Key Account Manager

 0724010150
 

  jvl@dolle.se