ELEGANT OCH INNOVATIV RIBBTAK OCH VÄGGAR FÖRBÄTTRAR AKUSTIKEN

Med en ribbvägg eller ribbtak från DOLLE, kan du skapa en modern och unik yta som även har en akustik förbättrande funktion. Ytan ger en modern och exklusiv känsla i ditt hem, på kontoret eller i större rum. Akustikdämpande ytor blir extra viktigt där många människor samlas, då är DOLLE i-CliPS® en perfekt lösning för vägg, tak eller annan yta i rummet. Sen kan systemet även används för möbler eller annat – bara fantasin sätter gränser.


MONTERING AV RIBBOR HELT UTAN SYNLIGA SKRUVAR

 


Se ribbor och skena

 

Det unika i-CliPS® system består av en patenterad aluminiumsskena med plastiksclips, vilket gör konceptet helt unikt. Ved hjälp av skenan monteras ribborna med några få klick och helt utan användning av skruvar eller special-verktyg. Resultatet är då en elegant yta, helt utan synliga skruvar. Eftersom plastikclipsen är monterad från fabriken, säkras en precis och ensartat avstånd mellan ribborna. Monteringen går lätt och snabbt – faktisk upp till fem gångar snabbare än vanlig montering. 

 

EK RIBBOR I HÖG KVALITET OCH AKUSTIKFÖRBÄTTRANDE FUNKTION

 

Ribborna är gjort av kryssfaner i björk med ek-faner i mattklar lack. Ribborna är i hög kvalitet, och ger ytan en snygg finish. Ribborna mäter 22 x 42 mm och är 3040 mm långa. Då kan du lätt tillpassa ribborna för din yta, göra vanliga väggar utan skarva eller göra en flytande montering på större ytor.

Ek-ribborna har en akustikförbättrande effekt, men med en akustikduk och en absorbent bakom ribborna uppnås den fulla effekten. Som absorbent rekommenderar vi 45 mm isolering.

FLYTANDE MONTERING AV RIBBTAK OCH VÄGGAR

 

Med det patenterade monteringskonceptet är DOLLEs ribbsystem lätt och snabb att montera, även om du är ensam. Många akustiksystemen monteras i hela panel och moduler, men ved i-CLiPS® systemet kommer ribbor och monteringsskenor särskilt. Då sker monteringen flytande, och skarvarna blir knappt synliga för ögat – systemet lämpar sig därför perfekt för större ytor på båda tak eller vägg.

 

SPOTS ELLER LAMPUTTAG


Det är inga problem att montera spotlights. Det går bra att borra i ribborna och avståndet till bakomliggande tak gör det möjligt att dölja eventuellt kablage. 
 


Är du i behov av uttag eller strömbrytare så är det heller ingan problem att integrera.

 

   KÖP DOLLE I-CLIPS RIBBVÄG / RIBBTAK 

    Monteringsskenor och ribbor köps separat. 1 förpackning ribbor består av 6 st.
    Akustikduk säljas separat.

    Pris per m2:
    Fr. 1.550 SEK

    Inkl. moms

    1 m2 beräknas som 20 meter ribbor och 1 skenor. Första m2 behövs dock
    1 extra rad av skenor.

 

    Köp i-CLIPS® ribbtak / ribbvägg 

 


 

VILL DU SE OCH KÄNNA PRODUKTEN SJÄLV?

Beställ ett provpaket och se produkten själv.

 

VILL DU VETA MER ELLER SE VÅR SNYGGA REFERENSER?

Se fler referensprojekt här
 
  För mer inspiration 
 

 

 

download vår broschyr här

 

DET UNIKA SYSTEM FINNS ÄVEN FÖR UTOMUS FASAD I ANDRA TRÄSLAG – LÄS MER HÄR

   

 

Har du några frågor?

Jonas har svaren

Jonas Vagner Larsen

National Key Account Manager

 0724010150
 

  jvl@dolle.se