Trähyllor

På DOLLE har vi ett brett utbud av trähyllor. Vårt sortiment kommer i olika material som ek, bambu, träfanér, melamin och furu och de finns i ett hav av olika färger, former och storlekar. I utbudet hittar du allt från klassiska trähyllor och svävande hyllor till tavelhyllor, hörnhyllor och kubhyllor. Våra trähyllor har en klassisk och naturlig look och är ett självklart sätt att föra in naturen i hemmet. Våra trähyllor är mångsidiga, vilket innebär att inredningsmöjligheterna är många. Använd dem för förvaring eller dekoration i exempelvis vardagsrummet, köket eller sovrummet. Vårt sortiment av trähyllor är uppdelat i två kategorier då vissa trähyllor kommer med tillhörande fäste medan du med andra trähyllor själv måste mixa och matcha med vårt stora utbud av hyllkonsoler og hyllhållare. Utforska de två typerna av trähyllor nedan.


Se hela utbudet av trähyllor här


Trähyllor som är klara för montering

Den första varianten i kategorin trähyllor består av trähyllor som redan är klara att monteras direkt på väggen. Alla tillbehör för montering medföljer och du behöver alltså inget tillval av hyllkonsoler, hyllhållare eller monteringskit, så du kan enkelt hänga upp din nya hylla direkt. I denna kategori ingår allt från klassiska svävande hyllor och tavelhyllor till kubhyllor, lådhyllor och hörnhyllor. Sortimentet är klassiskt och passar in i vilken inredningsstil som helst och hyllorna finns i flera färger och storlekar.

Se hela utbudet av trähyllor här


Designa din egen trähylla

Den andra varianten i kategorin trähyllor består av trähyllor som kräver tillval av en hyllkonsol eller hyllhållare. Detta ger dig möjlighet att kombinera din favorithylla i trä med exakt den hyllkonsol som passar ditt hem och din stil. På så sätt kan du designa din alldeles egna trähylla så att den passar dina önskemål och behov. Smart, eller hur?

Se hur du gör i tvåstegsguiden nedan.

Steg 1 – Välj en trähylla

Första steget är förstås att välja just den trähylla som du gillar bäst. Vårt sortiment bjuder på trähyllor i olika färger, storlekar, material och former. Bland utbudet hittar du trähyllor i ek, bambu, träfaner, melamin och furu och utbudet erbjuder allt från rustika trähyllor till enkla hörnhyllor. Gemensamt för utbudet är att de finns i olika storlekar och att alla kräver tillval av antingen hyllkonsoler eller hyllhållare.

OBS: Det viktiga i detta steg är att du noterar tjockleken och djupet på den önskade trähyllan, för du behöver denna information i steg 2.


Se hela utbudet här

Steg 2 – Välj en hyllkonsol eller en hyllhållare

När du har bestämt dig för vilken trähylla du ska välja är det dags att bestämma dig för vilken hyllkonsol eller hyllhållare din trähylla ska kombineras med. Vårt utbud av hyllkonsoler finns i både funktionella och dekorativa varianter. De funktionella hyllkonsolerna lämpar sig för hyllor där en extra hög bärförmåga krävs, och de dekorativa hyllkonsolerna passar till ditt hems dekorativa hyllor där en normal bärförmåga är nödvändig. Vårt utbud av hyllhållare innehåller både hyllhållare i form av justerbara clips samt större hyllhållare i form av skenor. I vårt sortiment av hyllkonsoler och hyllhållare hittar du lösningar gjorda i allt från trä, metall och rostfritt stål till zink och aluminium. De finns med olika bärförmåga och även i olika former, färger och storlekar så att du enkelt kan hitta en lösning som passar ditt hem och dina behov.

Till våra vanliga trähyllor kan du både använda hyllkonsoler eller hyllhållare efter önskemål och med våra hörnhyllor i trä rekommenderar vi att du använder hyllhållare.

OBS: Det viktiga i detta steg är att du är uppmärksam på om den önskade hyllkonsolen eller hyllhållaren är kompatibel med tjockleken och djupet på den önskade trähyllan.


Se hela utbudet av hyllkonsoler här


Montering

När du väl har valt den trähylla, hyllkonsol eller hyllhållare du önskar är monteringen enkel men varierar beroende på om du har valt en hyllhållare eller hyllkonsol.

Montering med hyllhållareOm du har valt att kombinera din trähylla med en hyllhållare, fästs hyllhållarna först i väggen med skruvar och sedan fästs kläms hyllhållarna fast på din favorithylla.

All monteringsutrustning medföljer de enskilda hyllhållarna.

Montering med hyllkonsolerOm du har valt att kombinera din trähylla med en hyllkonsol – antingen en dekorativ eller funktionell variant – så måste du som tillval köpa till ett extra monteringskit beroende på vilket material du har valt på din hyllkonsol.

Vårt METALKONFIX monteringskit rekommenderas för hyllkonsoler i metall eller stål medan vårt WOODKONFIX monteringskit rekommenderas för våra hyllkonsoler i trä. För montering av vår STEP hyllkonsol rekommenderar vi vårt STEPFIX monteringskit.


 

 

Få inspiration till ditt projekt