Funktionella konsoler

I vårt sortiment har vi ett brett utbud av funktionella hyllkonsoler. Till skillnad från vårt utbud av dekorativa hyllkonsoler är våra funktionella hyllkonsoler designade för praktiska hyllösningar där det behövs en extra hög bärförmåga – till exempel i garaget, källaren eller grovköket. Utbudet av våra funktionella hyllkonsoler är stort och de finns i olika materialtyper, utföranden och färger, så du har stora möjligheter att hitta en lösning som passar just dina behov. Materialtyperna omfattar både aluminium, trä och stål och hyllkonsolerna finns dessutom i flera färger och storlekar. Gemensamt för hela sortimentet av funktionella hyllkonsoler är att de fritt kan kombineras med en valfri trähylla ur vårt sortiment. På så sätt kan du designa din helt egen hylla med precis den hylla och hyllkonsol som passar dina behov av bärförmåga.


Utforska hela sortimentet här


Designa din egen hylla

Det smarta med vårt utbud av funktionella hyllkonsoler är att du har möjlighet att kombinera din favorithyllkonsol med just den hylla ur vårt sortiment som passar ditt hem och din stil. På så sätt kan du designa din helt egen hylla så att den passar dina önskemål och behov.

Se hur du gör i tvåstegsguiden nedan.

Steg 1 – Välj en hyllkonsol

Det första steget är förstås att välja just den funktionella hyllkonsol som passar dina önskemål och behov bäst. Vårt sortiment bjuder på hyllkonsoler i olika färger och material, allt från trä och stål till aluminium. De finns även i många olika storlekar och utföranden. Gemensamt för alla hyllkonsoler är att de har en extra hög bärförmåga men de varierar alla i bärförmåga och nedan ser du en översikt över de olika hyllkonsolernas maxlast i par om två – exakt maximal bärförmåga beror på storleken på den valda hyllkonsolen.

OBS: I detta steg är det viktigt att du noterar tjocklek och djup på hyllan som den önskade hyllkonsolen är kompatibel med. Du måste använda denna information i steg 2.


Se hela utbudet här

Steg 2 – Välj en trähylla

När du har bestämt dig för vilken hyllkonsol du ska välja är det dags att bestämma vilken hylla din hyllkonsol ska kombineras med. Vårt sortiment bjuder på trähyllor i olika färger, storlekar, material och former. Bland utbudet hittar du trähyllor i ek, bambu, träfaner, melamin och furu och utbudet erbjuder allt från rustika trähyllor till enkla hörnhyllor. Gemensamt för utbudet är att de finns i olika storlekar och att alla kräver tillval av antingen hyllkonsoler eller hyllhållare.

OBS: Det viktiga i detta steg är att du är uppmärksam på om tjockleken och djupet på den önskade hyllan är kompatibel med den önskade hyllkonsolen.


Se hela utbudet av trähyllor här


Montering

När du väl har valt hyllkonsol och trähylla är monteringen enkel men varierar beroende på vilken typ av hyllkonsol du har valt. Monteringen kräver också att du köper till ett tillval i form av ett extra monteringskit.

Vårt METALKONFIX monteringskit rekommenderas för hyllkonsoler i metall eller stål medan vårt WOODKONFIX monteringskit rekommenderas för våra hyllkonsoler i trä. 

 

Få inspiration till ditt projekt

 

 

* Alla priser inkl. Moms. Utan frakt