Dekorativa hyllbärare

Hos DOLLE har vi ett brett utbud av dekorativa hyllkonsoler. De är som namnet antyder designade för ditt hems dekorativa hyllor där det krävs en normal bärförmåga. Är du däremot på jakt efter hyllkonsoler med extra hög bärförmåga bör du ta en titt på våra funktionella hyllkonsoler. Utbudet av dekorativa hyllkonsoler är stort och de kommer i en uppsjö av olika material, utföranden och färger, så du har stora möjligheter att hitta din favorithyllkonsol. Materialen i hyllkonsolerna spänner brett och i sortimentet hittar du hyllkonsoler i trä, stål, läder och aluminium. De finns även i flera färger och storlekar. Gemensamt för hela sortimentet av dekorativa hyllkonsoler är att de fritt kan kombineras med en valfri trähylla ur vårt sortiment. På så sätt kan du designa din egen personliga hylla med precis den hylla och hyllkonsol som du gillar bäst.


Utforska hela sortimentet här


Designa din egen hylla

Det smarta med vårt utbud av dekorativa hyllkonsoler är att du har möjlighet att kombinera din favorithyllkonsol med just den hylla ur vårt sortiment som passar ditt hem och din stil. På så sätt kan du designa din helt egen hylla så att den passar dina önskemål och behov.

Se hur du gör i tvåstegsguiden nedan.

Välj en hyllkonsol

Det första steget är förstås att välja just den dekorativa hyllkonsol som du gillar bäst. Vårt sortiment bjuder på hyllkonsoler i olika färger och material, allt från trä och stål till läder och aluminium. Du hittar våra hyllkonsoler i många olika storlekar och utföranden.

OBS: I detta steg är det viktigt att du noterar tjocklek och djup på hyllan som den önskade hyllkonsolen är kompatibel med. Du måste använda denna information i steg 2.

Se hela sortimentet här

Välj en hylla

När du har bestämt dig för vilken hyllkonsol du ska välja är det dags att bestämma vilken hylla din hyllkonsol ska kombineras med. Vårt sortiment bjuder på trähyllor i olika färger, storlekar, material och former. Bland utbudet hittar du trähyllor i ek, bambu, träfaner, melamin och furu och utbudet erbjuder allt från rustika trähyllor till enkla hörnhyllor. Gemensamt för utbudet är att de finns i olika storlekar och att alla kräver tillval av antingen hyllkonsoler eller hyllhållare.

OBS: Det viktiga i detta steg är att du är uppmärksam på om tjockleken och djupet på den önskade hyllan är kompatibel med den önskade hyllkonsolen.

Se hela utbudet av hyllor här

Montering

När du väl har valt hyllkonsol och trähylla är monteringen enkel men varierar beroende på vilken typ av hyllkonsol du har valt. Monteringen kräver också att du köper till ett tillval i form av ett extra monteringskit.

Vårt METALKONFIX monteringskit rekommenderas för hyllkonsoler i metall eller stål medan vårt WOODKONFIX monteringskit rekommenderas för våra hyllkonsoler i trä. För montering av vår STEP hyllkonsol rekommenderar vi vårt STEPFIX monteringskit.
Få inspiration till ditt projekt