Funktionell förvaring

PRIMESLOT är ett funktionellt förvaringssystem som kan användas till allt från källare och garage till grovkök och vardagsrum – möjligheterna är oändliga och systemet kan enkelt anpassas efter dina behov. Systemet är klassiskt och mångsidigt och tack vare den modulära konstruktionen kan PRIMESLOT fås både som ett enda system med ett fåtal fack eller som ett utökat system bestående av flera fack. Systemets bärande konstruktion består av väggstolpar och när konstruktionen väl är på plats finns systemet med en mängd olika tillbehör i form av trähyllor, stålhyllor, trådhyllor, trådkorgar och olika typer av fästen. Använd systemet för tvättförvaring i källaren, för mat i grovköket eller för förvaring i vardagsrummet och skapa ett funktionellt förvaringssystem som passar ditt hem.

Du kan antingen välja ett av våra färdiga kit eller själv designa ditt eget funktionella förvaringssystem från grunden – se hur nedan.

Se hela utbudet av funktionell förvaring


Välj ett färdigt kit

Hoppa över designprocessen och välj ett av våra färdiga kit. Vårt utbud av kit finns i olika konstruktioner och gemensamt för dem alla är att du fritt kan välja att montera kitet separat eller utöka det – antingen med ett eller flera kit eller genom att själv lägga till fler delar. Alla kit levereras omonterade.


Designa ditt eget funktionella förvaringssystem

Med vårt PRIMESLOT förvaringssystem har du även möjlighet att dyka rätt in i designprocessen och själv bestämma exakt hur ditt funktionella förvaringssystem ska byggas och utformas. Du kan fritt bestämma färg och storlek på din konstruktion och du kan även välja bland ett brett urval av olika hyllor och fästen. Med andra ord är både konstruktion och design helt upp till dig, och möjligheterna är oändliga.

Följ vår guide nedan.

Steg 1 – Välj väggstolpar

Den bärande konstruktionen i PRIMESLOT-systemet består av väggstolpar, och detta är därför det första steget i att skapa ditt funktionella förvaringssystem. Väggstolparna kommer med antingen enkla eller dubbla spår, och vilken typ du väljer beror på vilken typ av förvaringssystem du vill skapa. Våra single väggstolpar passar för enkla hyllsystem med bara ett fack samt hörn och gavlar i ditt utökade hyllsystem bestående av flera fack. Våra double väggstolpar lämpar sig däremot för utökade hyllsystem bestående av flera fack.

När du har valt om du ska använda enkla eller dubbla väggstolpar eller en blandning av båda måste du bestämma dig för om den bärande konstruktionen på ditt förvaringssystem ska vara grå, vit, svart eller galvaniserad.

Det sista steget i samband med väggstolparna omfattar både antalet väggstolpar och längden på väggstolparna. Både antal och längd bestäms av önskad storlek på ditt funktionella förvaringssystem. Väggstolparna kan enkelt kortas om längderna inte passar.

Steg 2 – Välj hyllor

När du har skapat den bärande konstruktionen bestående av väggstolpar kan du fritt välja exakt det antal hyllor eller trådkorgar du vill ha. På så sätt kan du designa precis vad ditt PRIMESLOT-förvaringssystem ska bestå av. Du kan fritt välja mellan 6 olika hylllösningar efter dina önskemål och behov – gemensamt för urvalet är att de finns i olika storlekar och färger.

Steg 3 – Välj fäste

När du har bestämt dig för både vilka hyllor och antal hyllor måste du välja både vilka konsoler och hur många konsoler du behöver för att fästa dina hyllor i din bärande väggstolpskonstruktion. Du kan välja fritt mellan 5 olika typer av hyllfästen beroende på vilka typer av väggstolpar ditt system innehåller och vilka typer av hyllor du har valt för ditt förvaringssystem. Fästena finns även i olika storlekar och färger. Storleken beror på de valda hyllorna.

Steg 4 – Monteringstillbehör

Monteringen av ditt PRIMESLOT förvaringssystem är enkel och görs med hjälp av våra olika monteringskit



WALLFIX

För montering av väggstolpar mot väggen



MONOFIX

För montering av enskilda hyllplan

Passar både enkla och dubbla hyllfästen

Tillräckligt utrustning för 3 hyllor



DUOFIX

För montering av hyllor i förlängning av varandra

Passar både enkla och dubbla hyllfästen

Tillräckligt utrustning för 3 hyllor


Montering

Att montera PRIMESLOT-systemet är enkelt och smidigt. När väggskenan väl är monterad på väggen placeras de valda hyllorna och fästena i valfria positioner. Eftersom fästena enkelt klickas på väggskenan kan de alltid flyttas runt. Passar inte standardbredden ditt projekt? Tveka inte, för både hyllorna och garderobsstängerna kan enkelt kortas efter önskemål.


 

 

Få inspiration till ditt projekt