Hyllsystem

Vårt MAXX hyllsystem kombinerar design och funktion. Systemet har en snygg designfinish, framstår som både minimalistisk och tidlös och passar in i alla moderna hem. Förutom att vara ett dekorativt designelement i hemmet ger MAXX många visnings- och förvaringsalternativ. Hyllsystemets konstruktion är modulär och det innebär att hyllsystemet kan fås med många olika typer av konstruktioner när det gäller antal fack i både höjd och bredd. Dessutom finns systemet med hyllstomme i antingen trä eller stål och hyllor i antingen svart eller vit. Möjligheterna är oändliga och det finns därför ett hyllsystem som passar just dina behov och din inredningsstil.

Du kan antingen välja ett av våra färdiga kit eller själv designa ditt eget hyllsystem från grunden – se hur nedan.

Se hela utbudet av hyllsystem här


Välj ett färdigt kit

Hoppa över designprocessen och välj ett av våra färdiga kit. Vårt utbud av kit finns i olika konstruktioner och du kan välja fritt mellan en hyllstomme i antingen trä eller stål och hyllor i antingen svart eller vit. Alla kit kommer inkl. nivellerande fötter och levereras omonterad.


Designa ditt eget hyllsystem

Med vårt MAXX hyllsystem har du även möjlighet att dyka rätt in i designprocessen och själv bestämma exakt hur ditt hyllsystem ska byggas och utformas. Antalet fack både i höjd och bredd bestämmer du själv, och du kan fritt välja mellan hyllstommar i både trä och stål samt hyllplan i både svart och vitt. Med andra ord är både konstruktion och design helt upp till dig, och möjligheterna är oändliga.

Följ vår guide i fyra steg nedan.

1. Välj antal fack

Först måste du bestämma hur din hyllkonstruktion ska se ut. Kanske vill du ha ett enkelt hyllsystem med bara 3 fack eller ett större hyllsystem med hela 24 fack?

2. Välj hyllstomme

När du har bestämt dig för önskad hyllkonstruktion är det dags att välja om din hyllstomme ska vara av trä eller stål

Hyllstomme i trä
- Solid FSC®-certifierad ask
- Belagd med melamin
- Mått 328 x 326 x 28 mm

Hyllstomme i stål
- Pulverlackerat stål
- Finns i svart och stengrå
- Mått 328 x 326 x 30 mm

Antalet hyllstommar bestäms av hur du vill att din hylla ska se ut. Det innebär att om du vill ha ett hyllsystem bestående av 4 horisontella fack i bredd och 3 vertikala fack i höjd (totalt 12 fack) så måste du använda totalt 15 hyllstommar.

3. Välj hyllor

När du har bestämt dig för önskad hyllstomme måste du välja vilka hyllor ditt hyllsystem ska bestå av. Vårt sortiment erbjuder både vanliga hyllor i svart och vitt samt en hörnhylla i vitt..

Hörnhyllan finns i en standardstorlek och monteras mellan två andra MAXX-hyllkonstruktioner för att skapa en hörnlösning. De vanliga hyllorna finns i två olika storlekar (L och XL), och förutom färg måste du bestämma hur många av varje storlek du behöver till din konstruktion. XL-versionen är avsedd för en av de två ändarna av en horisontell rad av hyllor, och regeln är att en XL-hylla per antal vertikala hyllrader. Resterande hyllor ska bestå av vanliga L-hyllor.

4. Välj fötter

Välj om du vill lägga till nivellerande fötter till ditt MAXX hyllsystem om du vill kompensera för ojämna golv. De nivellerande fötterna finns i både grått och svart.Starta din designprocess här


Montering

Monteringen av ditt MAXX hyllsystem är enkel och görs med hjälp av vårt monteringskit som enkelt kopplar ihop dina hyllor till din hyllstomme. Du kan med fördel lägga till ett vinkelfäste för att fästa ditt hyllsystem på väggen. Vi rekommenderar vinkelkonsolen om ditt MAXX hyllsystem har en höjd på mer än 3 hyllfack.

Välj ett monteringskit som passar din valda hyllstomme i antingen trä eller stål.Monteringskit för din hyllstomme i stål

7 stk. hyllanslutningar och 18 skruvar

Finns i svart och vitt

Till din hyllkonstruktion i stål behöver du 2 x hyllanslutningar per hylla och 4 x skruvar per hyllstommeMonteringskit för din hyllstomme i trä

16 stk. hyllanslutningar

Finns i svart och vitt

Till din hyllkonstruktion i trä behöver du använda 2 x hyllanslutningar per hyllplan och 4 x hyllanslutningar per hyllstomme.


 

 

Få inspiration till ditt projekt