Vanliga frågor om BEAM-IT-UP®

Förvaringslådorna kan dras ned i bekväm höjd för personer som är längre än 160 cm. För barn och personer som är kortare än 160 cm rekommenderar vi att man använder en pall eller en liten stege. Med en personlängd på 160 cm bör BEAM-IT-UP® monteras i en höjd på 210 cm, för optimal manövrering av BEAM-IT-UP® utan användning av en pall. Se till exempel vår BEAM-IT-UP® stege i matchande design – med tillhörande krokar kan stegen hakas upp på väggskenorna och tar därmed upp minimalt med plats i utrymmet. Stegen är idealisk för att nå föremål som ligger i förvaringsnätet eller på förvaringshyllan.

I tabellen nedan kan du se hur många moduler du har plats för.

 

Utrymmets breddUtrymmets längd
 130 - 259 cm260 - 389 cm390 - 519 cm
94 - 124 cm123
124 - 184 cm246
184 - 214 cm369

 

Om ditt rum har en annan storlek – smalare än 94 cm eller bredare än 214 cm – kan du kontakta oss på tel. 060-190 919 för en offert. Det finns ingen max. längd. Modulerna monteras helt enkelt efter varandra tills önskad längd uppnås. Varje modell är 130 cm lång.

Du ska mäta bredden mellan de två väggarna där BEAM-IT-UP® ska monteras.

Utifrån utrymmets bredd kan du se vilken av de olika balkarna du ska använda samt antalet moduler du kan sätta dit. Utrymmets bredd ska vara minst 94 cm och högst 214 cm för att kunna montera BEAM-IT-UP® standardlösningen. Är ditt utrymme bredare än 214 cm? – Kontakta oss för en offert med specialmått. För att installera BEAM-IT-UP® måste du ha ett minsta avstånd på 33 cm från dörrkarmen till taket.

Ja, du kan själv montera BEAM-IT-UP® – ett gör-det-själv-projekt för praktiska män och kvinnor. Följ bara vår monteringsvideo som vägleder dig steg för steg.

Vid montering av väggskenor är det viktigt att notera vilken typ av vägg de är fästa vid – är det sten, betong, trä eller en lättviktsvägg?

För lättviktsväggar, som gips eller trä tunnare än 30 mm, ska du använda Fischer Duotec-pluggar – det är därför viktigt att du anger väggtyp så att du får rätt pluggar i din försändelse. De korrekta skruvarna (PH 6 x 60 torx) ingår också. För sten, cement eller träväggar tjockare än 30 mm, ska du använda vanliga pluggar – dessa ingår i din sändning.

Allt du behöver för att montera BEAM-IT-UP® är en borr-/skruvmaskin och ett vattenpass. Fischer skruvar och pluggar av hög kvalitet ingår i byggsatsen när du köper den online i vår webbshop.

Vi guidar dig gärna över telefon för att du ska få rätt BEAM-IT-UP® kombinationslösning som passar ditt hem.

Kontakta oss på tel. 060-190 919

Ja, du kan enkelt ta ner BEAM-IT-UP® och montera det igen på annan plats – du kan därför ta med dig det när du flyttar. Ta god tid på dig och var noga med att undvika repor.

Det går att montera flera BEAM-IT-UP® balkar i rad, så därför finns det ingen maximal begränsning av längden. Om du behöver ett BEAM-IT-UP®-system för ett utrymme som är smalare än 94 cm eller bredare än 214 cm, kan du kontakta oss för en offert med specialmått.

Förvaringslådan med antingen skohållare eller uppdelningselement kan hålla för upp till 20 kg vardera. Förvaringsnätet kan hålla för 25 kg. Förvaringshyllan kan hålla för 40 kg, om du inte har ett BEAM-IT-UP®-system med den längsta balken (214 cm) monterad på en gipsvägg – då kan förvaringshyllan hålla för maximalt 30 kg. Maximal belastning på förvaringslådorna och förvaringsnätet är oförändrad. BEAM-IT-UP®-förvaringssystemet valideras av verkstadsföretaget BIIR och den maximala belastningen för varje balk är 150 kg.

 

BIIR-certifikat: maximal belastning 150 kg per balk jämnt fördelad. (3 x 50 kg).

Följ monteringsanvisningarna som vägleder dig steg för steg. Klicka här för att se videon.

Nej, BEAM-IT-UP® har inte testats för att användas som säng och det rekommenderas därför inte.

Ja, BEAM-IT-UP® kan enkelt utökas efter monteringen av ditt första system.

BEAM-IT-UP® är designad av skandinaviska designers hos C.F. Møller, vilket kan ses i de rena och enkla linjerna. Förvaringsmodulen är vit med vackra balkar och väggskenor i aluminium – en mycket lätt och vacker kombination i vitt och aluminium.

Ja, det finns en 2-årig garanti på BEAM-IT-UP®.

Vi är stolta över att presentera våra formgivare. Tillsammans med DOLLE:s utvecklingsavdelning har C.F. Møller Design utformat och uppfunnit detta unika innovativa förvaringssystem BEAM-IT-UP®.

 

BEAM-IT-UP® utformades av C.F. Møller med fokus på att optimera platsen i mindre utrymmen. Allt fler flyttar till tätorter där utrymmet är trångt. Därför är det självklart att tänka i kubikmeter snarare än kvadratmeter, för att få ut det mesta av hemmets ytor. Det kräver ett kreativt tänkesätt när man behöver stuva undan större föremål, vinterkläder och skor. C.F. Møller har tillsammans med DOLLE tagit sig an denna utmaning och utvecklat BEAM-IT-UP-systemet som gör det mesta av ytorna i hemmet.

 

C.F. Møller Design är en integrerad del av C.F. Møller Architechts – ett av Skandinaviens ledande företag. C.F. Møller Design samarbetar med danska och internationella företag för att designa och utveckla innovativa och viktiga produkter för hemmet. C.F. Møller Design bygger på skandinaviska designtraditioner och använder enkla och tydliga uttryck med fokus på funktion, estetik och kommunikation. Vi accepterar alla uppgifter med ett öppet sinne och fokuserar på att skapa användbara och originella konstruktioner med hållbara kvaliteter. C.F. Møller Design ansvarar för ett brett utbud av interiörer, inredning, byggkomponenter och produkter.

Brandvarnare som installeras i BEAM-IT-UP®-systemet ska monteras på ett sätt som inte stör larmfunktionen. Detta kan uppnås genom att lämna området under brandvarnaren öppet – om det inte är möjligt ska brandvarnaren placeras utanför BEAM-IT-UP®-systemet. Var god följ monteringsanvisningarna för din brandvarnare.

 

Inga brandutgångar bör blockeras efter monteringen av BEAM-IT-UP®. Följ alla riktlinjer för brandutgångar och områdena runt dem.

I vissa situationer kan monteringen av BEAM-IT-UP® leda till behov av ny belysning som väggbelysning.

Här är några exempel på hur belysningen kan optimeras:

Nedan är ett exempel på belysning i taket, som ger god allmänbelysning. Dessutom finns vägglampor med lämplig belysning installeras och en bordslampa.

 

Ofta finns möjlighet till lämplig belysning i taket – här sitter lampan i taket och ljuset tränger ner vid sidan av BEAM-IT-UP®-modulerna.

 

Här är ett exempel där hallen är upplyst från takbelysningen som tränger igenom förvaringsnätet. Ytterligare belysning uppnås genom vägglampor och spegelbelysning som ger rummet en mysig atmosfär. I denna BEAM-IT-UP®-kombinationslösning finns möjligheten att en stor mängd ljus från taket kan tränga igenom nätet och mellan modulerna.

 

En annan lösning kan vara att hänga belysning från BEAM-IT-UP®-konstruktionen. Du har många alternativ för att sätta din egen prägel på BEAM-IT-UP®-designen

Hittade du inte svaret du sökte?


Tveka inte att kontakta oss.
Vi är redo att hjälpa till.


Tel. 060-190 919
info@dolle.se