Akustikpaneler

DOLLE akustikpaneler kan användas som en akustiklösning inomhus för både väggar och tak.

En akustikpanel kombinerar estetik och funktion eftersom en akustikpanel ger hemmet ett både modernt och tidlöst utseende och samtidigt är marknadens mest effektiva metod för att förbättra hemmets akustik.

Med en akustikpanel från DOLLE kan inredningen därför fokusera på estetiken
– utan att kompromissa med akustiken.


Se akustikpanelernaTillverkad i
Danmark


Upp till 50% akustikdämpning


Kombinerar estetik
och funktion


Enkel och snabb
montering


Kan förkortas
efter behov


Material

DOLLE:s akustikpaneler finns i tre olika melaminfärger: naturlig ek, vitpigmenterad ek och valnöt. Det finns därför en akustikpanel för varje smak och inredningsstil. Gemensamt för våra akustikpaneler är att de är klädda med en yta i melamin som imiterar äkta trästruktur och gör dem både slitstarka och lätta att rengöra.


Storlekar

DOLLE akustikpaneler finns i två standardstorlekar
2400 x 600 x 23 mm och 2350 x 600 x 23 mm

Bra för nybyggen
En akustikpanel i storleken 2400 x 600 x 23 mm kan särskilt användas för nybyggnationer och väggar med normal takhöjd.

Bra för renovering
där en akustikpanel i storleken 2350 x 600 x 23 mm är särskilt användbar för renoveringsprojekt eller rum med lägre takhöjd.

Själva lamellerna på en akustikpanel är 30 mm breda, har en tjocklek på 10 mm och ett lamellavstånd på 10 mm. Lamellerna är extra breda och det gör din akustikpanel extra tilltalande för ögat att se på – speciellt på större ytor på antingen en akustikvägg eller ett akustiktak.

Gemensamt för våra akustikpaneler är att de fritt kan kortas av efter behov och tvärlister för kapning medföljer varje akustikpanel.

Förbättra din akustik

Bra akustik skapar ett bra inomhusklimat och en akustikpanel från DOLLE kan faktiskt minska efterklangstiden och sänka akustiknivån med upp till 50 %.

En akustikpanel kan därmed ta ett rums ljudklass från den lagstadgade C-nivån till den bästa ljudklassen A. Därför är DOLLE akustikpaneler en perfekt lösning på de många akustiska utmaningar som ofta uppstår i moderna byggnader med många hårda ytor och högt i tak.

En akustikvägg eller ett akustiktak skapar nämligen inte bara en behaglig ljudmiljö utan också ett behagligt inomhusklimat.

FÅ INSPIRATION TILL DITT PROJEKT


Stabil struktur

DOLLE akustikpaneler består av MDF-lameller som är klädda med en yta av melamin som efterliknar äkta trästruktur. Lamellerna är monterade på en regelkonstruktion av MDF åtskild av en akustikhämmande duk.

Konstruktionen av DOLLE akustikpaneler gör dem extra lämpade för både tak och snedtak, och konstruktionen på våra akustikskivor gör det också enkelt att både sätta ihop flera akustikpaneler på en längre vägg och korta av dem till en kortare vägg.

Gemensamt för våra akustikpaneler är att de fritt kan kortas av efter behov och tvärlister för kapning medföljer varje akustikpanel.

Enkel montering

En akustikpanel från DOLLE är enkel att arbeta med och lätt att montera, och allt du behöver är en skruvdragare, ett måttband och ett vattenpass.

DOLLE akustikpaneler monteras enkelt direkt på väggen med antingen lim eller DOLLE-skruvar. Vid montering på betongvägg rekommenderas DOLLE reglar för vägg (tillval) för enklare montering.

Detaljerade monteringsanvisningar medföljer vid köpet.

Uppnå komplett finish med tillbehör

Ett större sortiment av produkttillbehör erbjuds så att du kan komplettera din akustiklösning, oavsett om det handlar om en akustikvägg eller ett akustiktak.

Produkttillbehöret består av DOLLE startpaket, DOLLE monteringsplattor för eluttag, DOLLE kantlist, DOLLE skruvar och DOLLE reglar.

Vi rekommenderar att köpa ett startpaket per beställning, och eftersom en panel kräver 15 skruvar bör extra DOLLE-skruvar köpas till vid köp av fler än tre paneler.


VANLIGA FRÅGOR

En akustikpanel kombinerar estetik och funktion eftersom en akustikpanel ger hemmet ett både modernt och tidlöst utseende och samtidigt är marknadens mest effektiva metod för att förbättra hemmets akustik.

En akustikvägg eller ett akustiktak skapar inte bara en behaglig ljudmiljö utan också ett behagligt inomhusklimat. En akustikpanel från DOLLE kan minska efterklangstiden och sänka akustiknivån med upp till 50 %. En akustikpanel kan därmed ta ett rums ljudklass från den lagstadgade C-nivån till den bästa ljudklassen A. En akustikpanel är därför en perfekt lösning på de många akustiska utmaningar som ofta uppstår i moderna byggnader med hårda ytor och högt i tak.

Trots att det redan finns en uppsjö av olika akustikpaneler på marknaden skiljer sig våra akustikpaneler åt från andra typer genom sin stabila konstruktion och särskilt breda lameller. Den stabila konstruktionen gör din akustikpanel lättare att montera och gör även panelen extra passande för montering i tak och snedtak. Själva lamellerna är extra breda och det gör dem extra behagliga för ögat att se på – speciellt på större ytor. Dessutom är panelen en så kallad riktig akustikpanel och innehåller en akustikduk. Panelen ger därför en god akustikeffekt och kan sänka den akustiska nivån med upp till 50 %.

En akustikpanel från DOLLE är enkel att arbeta med och lätt att montera, och allt du behöver är en skruvdragare, ett måttband och ett vattenpass. Utförliga monteringsanvisningar följer alltid med vid köpet och om monteringen ställer till med problem står även vår kundtjänst alltid redo att hjälpa dig.

Till skillnad från våra i-CLiPS ®-lösningar ligger de nya akustikpanelerna i en lägre prisklass och monteras som hela paneler istället för enskilda lister.