AcuWood Akustikpaneler

DOLLE AcuWood akustikpaneler kan användas som en akustiklösning inomhus, för både väggar och tak.

En akustikpanel kombinerar estetik och funktion eftersom den ger hemmet ett modernt och tidlöst utseende samtidigt som det är marknadens mest effektiva metod för att förbättra hemmets akustik

Med en akustikpanel från DOLLE kan inredningen därför fokusera på estetiken
– utan att kompromissa med akustiken.


Se standardpanelerTillverkad i
Danmark


Upp till 50% akustikdämpning


Kombinerar estetik
och funktion


Enkel och snabb
montering


Kan förkortas
efter behov


AcuWood Akustikpaneler

AcuWood akustikpaneler är tillverkade av äkta träfaner och kombinerar estetik och funktion. Träfaneren finns i flera färgvarianter och panelen kan tillverkas i olika storlekar. Den lackerade ytan gör akustikpanelen motståndskraftig och lätt att rengöra

Se några av alternativen nedan


Storlekar


Akustikpanelen finns i standardstorlek 2400 x 600 x 25 mm – Lamellerna är 30 mm breda, har en tjocklek på 12 mm och har 10 mm lamellavstånd.

Lamellerna är extra breda, vilket gör akustikpanelen extra tilltalande för ögat. Akustikpanelen kan enkelt kortas av efter behov och tvärlister för kapning medföljer varje akustikskiva.

Andra storlekar och dimensioner kan erbjudas på specialbeställning

Förbättra din akustik


Bra akustik skapar ett bra inomhusklimat och en akustikpanel från DOLLE kan faktiskt minska efterklangstiden och sänka akustiknivån med upp till 50 %.

En akustikpanel kan alltså förändra ett rums ljudklass från lagstadgad C-nivå till den bästa A-nivån. Därför är våra akustikpaneler en perfekt lösning för de många akustikutmaningar som ofta uppstår i moderna byggnader med många hårda ytor och högt i tak.

En akustikvägg eller ett akustiktak skapar inte bara en behaglig ljudmiljö utan bidrar också till ett förbättrat inomhusklimat.

FÅ INSPIRATION TILL DITT PROJEKT


Stabil struktur


Lamellerna på våra AcuWood akustikpaneler är monterade på en regelkonstruktion av MDF och åtskilda av en akustiskhämmande duk.

Våra akustikpanelers konstruktion gör dem särskilt lämpade för tak och snedväggar, och konstruktionen gör det även enkelt att sätta ihop flera paneler på en längre vägg eller korta av en eller flera paneler för en kortare vägg.

De kan enkelt kortas av efter behov och tvärlister för kapning medföljer varje akustikskiva.

Enkel montering


En akustikpanel från DOLLE är enkel att arbeta med och lätt att montera, och allt du behöver är en skruvdragare, ett måttband och ett vattenpass.

Panelerna monteras enkelt direkt på väggen med antingen lim eller DOLLE-skruvar. Vid montering på betongvägg rekommenderas DOLLE reglar för vägg (tillval) för enklare montering.

Detaljerade monteringsanvisningar medföljer vid köpet.

Uppnå komplett finish med tillbehör


Ett större sortiment av produkttillbehör erbjuds så att du kan komplettera din akustiklösning, oavsett om det handlar om en akustikvägg eller ett akustiktak. Vi rekommenderar att du köper 1 startpaket per beställning, och eftersom 1 panel kräver 15 skruvar bör du köpa extra DOLLE-skruvar vid köp av fler än 3 akustikpaneler.

Kantlister och monteringsbalkar erbjuds separat.


Brandgodkända akustikpaneler


Brandsäkerhet och brandkrav spelar en allt större roll vid bostadsbyggande, och som något helt nytt erbjuder vi även brandgodkända akustikpaneler som uppfyller brandklass B-s1, d0. Panelerna är både brandtestade på vägg och tak enligt EN 13501 – 1:2018. Förutom att vara brandgodkända kombinerar akustikpanelerna estetik och funktion och kan förändra ett rums ljudklass från lagstadgad C-nivå till den bästa ljudklassen A.

Storlek och färg

De brandgodkända akustikpanelerna finns i färgen naturek i storleken 2 400 x 600 x 23 mm. Själva lamellerna på den brandgodkända akustikpanelen är 30 mm breda, har en tjocklek på 10 mm och ett lamellavstånd på 10 mm. Panelerna kan vid behov kombineras eller förkortas.

Se datablad

Enkel montering

De brandgodkända akustikpanelerna kan på samma sätt som våra vanliga akustikpaneler monteras på både väggar och tak. Panelerna är lätta att arbeta med, och allt du behöver är en skruvdragare, ett måttband och ett vattenpass. Monteringen görs antingen med lim eller DOLLE skruvar. Vid montering på betongvägg rekommenderas DOLLE reglar för vägg (tillval) för enklare montering. Detaljerade monteringsanvisningar medföljer vid köpet.

Vill du veta mer? Kontakta vår kundtjänst på tel. 060-190 919.


Vill du ha ett erbjudande?VANLIGA FRÅGOR

En akustikpanel kombinerar estetik och funktion eftersom en akustikpanel ger hemmet ett både modernt och tidlöst utseende och samtidigt är marknadens mest effektiva metod för att förbättra hemmets akustik.

En akustikvägg eller ett akustiktak skapar inte bara en behaglig ljudmiljö utan också ett behagligt inomhusklimat. En akustikpanel från DOLLE kan minska efterklangstiden och sänka akustiknivån med upp till 50 %. En akustikpanel kan därmed ta ett rums ljudklass från den lagstadgade C-nivån till den bästa ljudklassen A. En akustikpanel är därför en perfekt lösning på de många akustiska utmaningar som ofta uppstår i moderna byggnader med hårda ytor och högt i tak.

Trots att det redan finns en uppsjö av olika akustikpaneler på marknaden skiljer sig våra akustikpaneler åt från andra typer genom sin stabila konstruktion och särskilt breda lameller. Den stabila konstruktionen gör din akustikpanel lättare att montera och gör även panelen extra passande för montering i tak och snedtak. Själva lamellerna är extra breda och det gör dem extra behagliga för ögat att se på – speciellt på större ytor. Dessutom är panelen en så kallad riktig akustikpanel och innehåller en akustikduk. Panelen ger därför en god akustikeffekt och kan sänka den akustiska nivån med upp till 50 %.

En akustikpanel från DOLLE är enkel att arbeta med och lätt att montera, och allt du behöver är en skruvdragare, ett måttband och ett vattenpass. Utförliga monteringsanvisningar följer alltid med vid köpet och om monteringen ställer till med problem står även vår kundtjänst alltid redo att hjälpa dig.

Till skillnad från våra i-CLiPS ®-lösningar ligger de nya akustikpanelerna i en lägre prisklass och monteras som hela paneler istället för enskilda lister.