Akustikpaneler

DOLLE akustikpaneler kan användas som en akustiklösning inomhus för både väggar och tak.

En akustikpanel kombinerar estetik och funktion eftersom en akustikpanel ger hemmet ett både modernt och tidlöst utseende och samtidigt är marknadens mest effektiva metod för att förbättra hemmets akustik.

Med en akustikpanel från DOLLE kan inredningen därför fokusera på estetiken
– utan att kompromissa med akustiken.


Se akustikpanelernaTillverkad i
Danmark


Upp till 50% akustikdämpning


Kombinerar estetik
och funktion


Enkel och snabb
montering


Kan förkortas
efter behov


Träfaner
Melamin
Melamin
Melamin

Material

Våra akustikpaneler finns i två olika materialtyper: melamin och äkta träfaner. Melaminversionen finns i tre färgvarianter, natur ek, vit ek och valnöt, och gemensamt för dessa paneler är att melaminytan imiterar äkta trästruktur. Akustikpanelen i äkta träfaner finns uteslutande i färgen natur ek. I vårt sortiment finns därför både ett material och en färg som passar alla smaker och inredningsstilar. Gemensamt för båda typerna av akustikskivor är att de har en lackerad yta, vilket gör dem tåliga mot slitage och lätta att rengöra.


Storlekar

Våra akustikpaneler finns i tre olika storlekar: 2400 x 600 x 23 mm, 2350 x 600 x 23 mm och 2400 x 600 x 25 mm. Melaminversionen finns i två storlekar (2400 x 600 x 23 mm och 2350 x 600 x 23 mm), och akustikpanelen i äkta träfaner finns i en storlek (2400 x 600 x 25 mm).

Melaminversionens lameller är 30 mm breda, har en tjocklek på 10 mm och har 10 mm lamellavstånd, och lamellerna på modellen i äkta träfaner är 30 mm breda, har en tjocklek på 12 mm och har 10 mm lamellavstånd. Gemensamt för båda varianterna är att lamellerna är extra breda och det gör din akustikpanel extra behaglig för ögat att se på – speciellt när det gäller större ytor på antingen en akustikvägg eller ett akustiktak.

Gemensamt för båda typerna av akustikpaneler är att de fritt kan kortas av efter behov och tvärlister för kapning medföljer varje akustikskiva.

Bra för nybyggnation
Akustikpaneler i storlekarna 2400 x 600 x 23 mm eller 2400 x 600 x 25 mm kan i synnerhet användas till nybyggnationer och väggar med normal takhöjd.

Bra för renovering
En akustikpanel i storleken 2350 x 600 x 23 mm är särskilt användbar för renoveringsprojekt eller för rum med lägre takhöjd.

Förbättra din akustik

Bra akustik skapar ett bra inomhusklimat och en akustikpanel från DOLLE kan faktiskt minska efterklangstiden och sänka akustiknivån med upp till 50 %.

En akustikpanel, oavsett om du väljer versionen i melamin eller äkta träfaner, kan alltså förändra ett rums ljudklass från lagstadgad C-nivå till den bästa A-nivån. Därför är våra akustikpaneler en perfekt lösning för de många akustikutmaningar som ofta uppstår i moderna byggnader med många hårda ytor och högt i tak.

En akustikvägg eller ett akustiktak skapar inte bara en behaglig ljudmiljö utan bidrar också till ett bättre inomhusklimat.

FÅ INSPIRATION TILL DITT PROJEKT


Stabil struktur

Lamellerna på våra akustikpaneler, både versionerna i melamin och äkta träfaner, är monterade på en regelkonstruktion av MDF åtskilda av en akustiskhämmande duk.

Våra akustikpanelers konstruktion gör dem särskilt lämpade för tak och snedväggar, och konstruktionen gör det även enkelt att sätta ihop flera paneler på en längre vägg eller korta av en eller flera paneler för en kortare vägg.

Gemensamt för båda typerna av akustikpaneler är att de fritt kan kortas av efter behov och tvärlister för kapning medföljer varje akustikskiva.

Enkel montering

En akustikpanel från DOLLE är enkel att arbeta med och lätt att montera, och allt du behöver är en skruvdragare, ett måttband och ett vattenpass - och det gäller både versionerna i melamin och äkta träfaner.

Panelerna monteras enkelt direkt på väggen med antingen lim eller DOLLE-skruvar. Vid montering på betongvägg rekommenderas DOLLE reglar för vägg (tillval) för enklare montering.

Detaljerade monteringsanvisningar medföljer vid köpet.

Uppnå komplett finish med tillbehör

Ett större sortiment av produkttillbehör erbjuds så att du kan komplettera din akustiklösning, oavsett om det handlar om en akustikvägg eller ett akustiktak. Vi rekommenderar att du köper 1 startpaket per beställning, och eftersom 1 panel kräver 15 skruvar bör du köpa extra DOLLE-skruvar vid köp av fler än 3 akustikpaneler.

Tillbehör till akustikpanelen i melamin
» DOLLE startpaket
» DOLLE monteringsplattor för eluttag
» DOLLE kantlist
» DOLLE skruvar
» DOLLE reglar

Tillbehör till akustikpanelen i äkta träfaner
» DOLLE startpaket
» DOLLE skruvar


Brandgodkända akustikpaneler


Brandsäkerhet och brandkrav spelar en allt större roll vid bostadsbyggande, och som något helt nytt erbjuder vi även brandgodkända akustikpaneler som uppfyller brandklass B-s1, d0. Panelerna är både brandtestade på vägg och tak enligt EN 13501 – 1:2018. Förutom att vara brandgodkända kombinerar akustikpanelerna estetik och funktion och kan förändra ett rums ljudklass från lagstadgad C-nivå till den bästa ljudklassen A.

Storlek och färg

De brandgodkända akustikpanelerna finns i färgen naturek i storleken 2 400 x 600 x 23 mm. Själva lamellerna på den brandgodkända akustikpanelen är 30 mm breda, har en tjocklek på 10 mm och ett lamellavstånd på 10 mm. Panelerna kan vid behov kombineras eller förkortas.

Se datablad

Enkel montering

De brandgodkända akustikpanelerna kan på samma sätt som våra vanliga akustikpaneler monteras på både väggar och tak. Panelerna är lätta att arbeta med, och allt du behöver är en skruvdragare, ett måttband och ett vattenpass. Monteringen görs antingen med lim eller DOLLE skruvar. Vid montering på betongvägg rekommenderas DOLLE reglar för vägg (tillval) för enklare montering. Detaljerade monteringsanvisningar medföljer vid köpet.

Vill du veta mer? Kontakta vår kundtjänst på tel. 060-190 919.


VANLIGA FRÅGOR

En akustikpanel kombinerar estetik och funktion eftersom en akustikpanel ger hemmet ett både modernt och tidlöst utseende och samtidigt är marknadens mest effektiva metod för att förbättra hemmets akustik.

En akustikvägg eller ett akustiktak skapar inte bara en behaglig ljudmiljö utan också ett behagligt inomhusklimat. En akustikpanel från DOLLE kan minska efterklangstiden och sänka akustiknivån med upp till 50 %. En akustikpanel kan därmed ta ett rums ljudklass från den lagstadgade C-nivån till den bästa ljudklassen A. En akustikpanel är därför en perfekt lösning på de många akustiska utmaningar som ofta uppstår i moderna byggnader med hårda ytor och högt i tak.

Trots att det redan finns en uppsjö av olika akustikpaneler på marknaden skiljer sig våra akustikpaneler åt från andra typer genom sin stabila konstruktion och särskilt breda lameller. Den stabila konstruktionen gör din akustikpanel lättare att montera och gör även panelen extra passande för montering i tak och snedtak. Själva lamellerna är extra breda och det gör dem extra behagliga för ögat att se på – speciellt på större ytor. Dessutom är panelen en så kallad riktig akustikpanel och innehåller en akustikduk. Panelen ger därför en god akustikeffekt och kan sänka den akustiska nivån med upp till 50 %.

En akustikpanel från DOLLE är enkel att arbeta med och lätt att montera, och allt du behöver är en skruvdragare, ett måttband och ett vattenpass. Utförliga monteringsanvisningar följer alltid med vid köpet och om monteringen ställer till med problem står även vår kundtjänst alltid redo att hjälpa dig.

Till skillnad från våra i-CLiPS ®-lösningar ligger de nya akustikpanelerna i en lägre prisklass och monteras som hela paneler istället för enskilda lister.